Un an de la lansarea cărţii despre meciurile dintre „U” şi CFR!

7 mai 2012-7 mai 2013. Exact acum un an, lansam împreună cu Bogdan Stanciu, volumul de publicistică sportivă unic în peisajul cărţilor de profil din România, „Cluj contra Cluj. Istoria celui mai vechi derbi local din România, Universitatea-CFR”. Cartea a apăruta la Editura Eikon din Cluj. Volumul a avut succes de public, de presă, şi sunt bucuros că am putut să o scriu cu Puşu Stanciu.

Am încercat să legăm o punte, să arătăm rivalitatea istorică dintre cele două cluburi. Demersul nostru cred că a deranjat în ambele tabere, din păcate, care au de altfel istoricii lor oficiali, care au scris istoriile celor două cluburi şi sunt glorificaţi de fani. Noi am vrut doar să arătăm câte poveşti fabuloase dar şi tragice a avut acest derby. De asemenea, am redat echipele şi antrenorii din aceste meciuri, multe memorabile altele aranjate, sau plictisitoare. Am dat şi statistica, la timpul potrivit, care e unică, mai ales cea interbelică am dat-o în premieră. Cititorii să decidă ce am făcut bun sau rău.

Au trecut peste carte  deja 3 derbiuri „U”-CFR şi imediat vine inca unul. Poate mai facem un update volumului, să vedem. Multumesc mult tuturor celor care ne-au ajutat atunci, Dan OlteanuSonia Nechifor,  vorbitorilor de la lansare, participanţilor, circa  200 de persoane. Cine nu o are şi o doreşte poate să o facă rost de la ambii autori dar şi de la editură.

Lectură plăcută.Cluj contra ClujBUN

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *