24, 4 sau despre frumusetea inegalabila a olimpismului

Nu am crezut vreodata ca voi fi vrajit de …un meci de hochei. Dar ceea ce  mi-a fost dat sa vad azi noapte, dupa 24, si absolut intamplator- somnoros nu stiam cum sa inchid televizorul dupa comentariile la meciul de fotbal CFR-Steaua, 1-1- a fost ceva inegalabil. 

Finala olimpica la hochei cu superputerile Canada si SUA inclestate intr-un meci absolut unic, fara exagerare. A fost 3-2 pentru Canada. Tara, am aflat acum, nefiind un initiat,  cu cel mai performant hochei, unde acesta e religie (Iata ca se poate si altceva decat  fotbal sau plictisitoarea politichie ce ne invadeaza viata si ne-o otraveste).

Dar ce meci, ce tensiune, si ce joc! NU am mai putut adormi pana dupa festivitatea de premiere! Mai erau 24, 4 secunde si SUA egaleaza la 2-2!! Se intra in prelungiri, o singura repriza de 20 de minute cu gol de aur. Si vedeta Canadei, un baiat de 22 de ani, care nu daduse gol in ultimele trei meciuri, loveste fatal si aduce aurul Olimpic Canadei, 3-2 pentru Canada. In prelungiri se joaca 4 pe 4, in viteza, cu actiuni rapide, e o spectaculozitate pe care eu nu am mai vazut-o la vreun sport de echipa!

Numai vorbesc de festivitate, de atmosfera incredibila din sala, si de imaginile din elicopter cu Vancouver-ul filmat de sus, un oras care mi se parea ireal. Abia acum am inteles de ce asa multi romani au plecat acolo sa isi incerce visul, si multi oameni de calitate.  Pare o tara de vis Canada sau cel putin Vancouver arata superb. Canadienii sunt in G7.

Din nou, forta Olimpiadei, frumusetea inagalabila a Olimpismului a invins, a dat publicului un meci extraordinar de palpitant. Ma bucur ca mi-a fost dat sa vad, chiar daca dintr-o greseala de butonare, acest meci fantastic, finala olimpica la hochei pe gheata.

PS.

Imi pare rau de U, nu am fost la meci, fiind in continuare racit, dar cat am mai vazut la tv nu mi s-a parut un joc prea bun. Nu ma mai pronunt mai mult ca nu am fost la meci si nu am vazut suficient.

Am vazut la TV meciul CFR-Steaua, foarte bun meci, mi-a parut rau ca Traore nu a fost in stare sa puna latu de 2-1, mare ocazie. Mi-a placut si atmosfera, vazuta la TV. Oricum, un derby autentic, cu stadion arhiplin. Si asta mi-a dat iara de gandit, domne, clujenii vor fotbal, vor spectacol, nu ii mai intereseaza neaparat U sau CFR ci sa vina la un stadion civilizat, sa vada un meci bun, daca se poate sa castige favoritii. CFR le ofera astea toate si de aceea e plin acolo. A fost si derby, a fost si primul meci al CFR acasa in retur, era miza, erau toate conditiile ca sa fie lume multa. Un meci bun mi s-a parut dar am avut si amici care au zis ca  fost slab. Pareri si pareri.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *