5 ani la "Ziua de Cluj"

Fostii mei colegi de la „Ziua de Cluj” implinesc azi cinci ani de aparitie pe piata presei clujene. E o cifra rotunda, frumoasa, ca un mar copt…E al treilea ziar ca vechime la Cluj, dupa Faclia (20 de ani de aparitie neintrerupta) si Monitorul de Cluj (11 ani). E un ziar care a pornit de la 4 pagini, fara rubrica de sport, primele 2 luni fara Poe….prima redactie s-a inchegat in jurul lui Tavi Hoandra, lui Rares Bogdan, Bianca Boncu Padurean si a lui Mihai Moga, adus de la Gazeta de Hunedoara…apoi au venit pe rand toti ceilalti… Silea, Manastire, Golban, A. Biro apoi…. Lacrima Andreica, Codin Samoila, Sutea, A. Grecu, Jiglau, Malaescu, Romitan, Poenaru, Sirbu, Aronet, Fernoaga, Dan Ielciu, Prodan…eu am venit prin mai 2005, editorialist colaborator, apoi de prin iulie angajat…apoi tot au mai venit Olariu, Rux. Hurezean, Dorin Petrisor, Racovitan, M.Neamt, Oana Popitiu, F.Gatea,Titus Craciun, Restea, Pirvu, Fedorenco, Cosmin Salajan, Alistar, Remus Muntean, Felseghi, Gabi Saftoiu…..A venit si Tapalaga, care a schimbat mult in bine ziarul, un mare jurnalist, un om dificil, taliban pedelist, dar un profesionist rar intalnit…vroia sa faca ce a facut citynews acum….jurnalism multimedia, un lucru f greu…au venit Barabas, Teo Pacurar, Alex. Tara, Laura Laurentziu, Sur…
In fine.

Multi am plecat, unii au ramas, sa ma scuze cei pe care i-am uitat,…ziarul a mers mai departe…pana si patronatul s-a schimbat, a venit dl. Dan Sorin. Echilibrul a fost pastrat de conducerea editoriala-Titus, Poe, Moga, Rares, Tavi…

Eu am avut mica mea revolta cu „Ziua de Cluj”, sunt chestiuni care nu mi-au placut, printre altele am vrut sa fac un sindicat de presa, nu am reusit, dar am stat totusi acolo 3 ani si ceva…pana in 1 februraie 2009….erau seri cand am plecat ultimul, am scris de toate, am facut de servici in locul altora, am dat articole tari, am facut si greseli….Am nostalgiile mele legate de ziar, prieteniile mele, antipatiile mele….acum, nu mai antipatizez pe nimeni, nu am cu nimeni nimic acolo. E primul ziar care il citesc la prima ora….

As vrea sa mai spun ca la „Ziua de Cluj” salariile S-AU DAT LA TIMP, uneori si cu doua zile mai repede, LUCRU MARE IN ROMANIA SI LA CATI TEPARI AU FOST IN MEDIA, ca multi colegi au fost ajutati de Rares si de Tavi si din punct de vedere Uman, cand avea probleme de bani si nu numai. Nu pot uita vacantele de iarna, extraordinar de bine venite.
E greu sa rezisti la „Ziua de Cluj” pentru ca tre sa stii presa, se cere un nivel si cu toate neajunsurile ziarului, pe care eu le-am ridicat in interior si fara menajamente, cred ca e cel mai bun ziar de vreo 2-3 ani incoace din Cluj. Au fost si zile bune si zile rele, ca peste tot….E bine ca apare! Eu l-as vrea mai curajos, mai critic la adresa Puterii, oricare e ea in rest e ok.

Cu asta le urez La multi ani si numai bine colegilor de acolo! Sa ne auzim la 10 ani de Ziua de Cluj!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *