Despre mine

Lucrez din anul 1993 în mass-media, am lucrat atât în cea clujeană dar am fost şi corespondent în cea naţională, deci am o  experienţă de peste 20 de ani în  domeniu. Am fost corector, colaborator, reporter, redactor, şef de departament, editorialist, corespondent. Am lucrat în PR şi comunicare între 2009-2012.

Am făcut şi televiziune, un an, la NCN Cluj,  şi radio, am co-realizat un matinal. Deseori am fost invitat la emisiuni de televiziune şi radio locale dar şi naţionale.

Experienţa de jurnalist mi-am valorificat-o într-un volum unicat, până acum, pe piaţa editorială clujeană şi nu numai. El este intitulat „Colosul cu picioare de hârtie. O istorie subiectivă şi ilustrată a presei scrise clujene”, Ed. Eikon-Ed. Comunicare.ro 2010. Cartea a avut un mare succes, tirajul s-a epuizat la nici cinci luni de la lansare. 11060924_10200261446975821_7682097588217332840_n

Apoi am scris a doua carte, una de sport, de fotbal mai precis,  împreuna cu un coleg de breaslă, sunt deci co-autor, o carte dedicată unei rivalităti fotbalistice de aproape un secol. „Cluj contra Cluj. Istoria celui mai vechi derbi local din România. „U” Cluj-CFR 1907 Cluj, ed. Eikon 2012, carte premiată de Asociaţiei Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC).

Am mai publicat un studiu inedit despre presa interbelică clujeană în 2015 în volumul „Poveşti despre Cluj”, ed. Şcoala Ardeleană 2015 si un altul in 2016, în „Povești despre Cluj”, volumul 2.

Pasiuni: lectura. Sunt fascinat de cărţi şi documente. Lucrez în tot felul de arhive.  Sunt amator de sport, în special fotbal. Iubesc animalele. O altă pasiune este  muzica de calitate, de la rock şi heavy metal în principal la blues şi jazz dar nu numai.

Precizez că nu am colaborat cu Securitatea, SRI, SIE sau alte structuri şi nici membru de partid nu am fost pentru că îmi interzice acest lucru codul deontologic al profesiei de jurnalist.

Sunt membru fondator al Asociaţiei Profesioniştilor din Presă Cluj (APPC), in cadrul căreia am editat un ghid de bune practici în comunicarea dintre media și specialiștii în relații publice și două anuare ale APPC.

Am câteva premii pentru jurnalism și un doctorat cu o teză de istoria presei.

Deţin si profil pe Facebook şi Twitter