Adio Nokia!

Inchiderea acestei investitii care a fost Nokia Jucu trebuie privita la rece. Lumea trece printr-o criza severa. Produsele Nokia nu mai sunt asa competitive, lumea s-a indreptat spre touchscreen, spre produsele Apple. O spun specialisti in IT, nu eu. Mana de lucru e mai ieftina in Asia. Si, ca de obicei, iasa la iveala ca acest contract al STATULUI roman, semnat de Tariceanu si Nicoara (PNL) cu Nokia, du[a 1,5 ani de negocieri, s-ar putea sa fie unul in care statul pierde. Adica finlandezii sa o stearga fara probleme, fara sa plateasca ceva CJ Cluj. O spune si presedintele Consiliului Judetean actual, Alin Tise pe oradecluj.ro

Atunci a fost un imens succes pentru noi cand Nokia a inchis in Germania la Bochum si a relocat in Romania. Cum Romania nu e Germania nu exista nici o sansa ca Nokia sa nu plece. Nu cred ca intalnirea de la Palatul Victoria cu Boc si conducerea Nokia va schimba ceva. E cel mai rau pentru angajati, ei primesc o lovitura in plex inainte iernii!

Guvernantii actuali, adica PDL-UDMR-UNPR-alte minoritati trebuie sa POMPEZE SANGE IN ECONOMIE. Sa vina cu pachete de ajutorare a firmelor, ca acestea sa produca locuri de munca, sa nu fie o povara sa angajeze un om. Acum e greu sa tii oameni, sa platesti CAS etc. Si atunci sunt intarzieri salariale care complica viata angajatilor la maximum! La stat e si mai rau, acolo salariile sunt inca taiate cu minim 10 la suta. La privat, unde se munceste mai mult, au mai fost cresteri salariale, dar nu spectaculoase.

Deci sa nu ne miram ca pleaca Nokia, ca au plecat inainte Ursus, ING, iar Nokia a inchis divizia de cercetare!!. Acela a fost primul semn GRAV ca la Nokia se intampla ceva. Acum e tardiv. Tise a stiut doar azi dimineata ca Nokia pleaca, daca credem presa!! Nokia a fost o firma inchisa cu media, secretoasa la culme. Asa ca nu e de mirare ca au luat decizia cumva in secret. Pe de alta parte tot Tise zice ca stia din februarie ca Nokia pleaca! Declaratiile se bat cap in cap.

Nu stiu ce trebuia facut. Poate, cum zic gurile rele, cu care eu nu sunt de acord, aeroport modern, nu stadion de 45 de milioane euro…Nu stiu contractul, nu stiu ce trebuiau autoritatile sa faca. Cert e ca si Apostu si Tise pierd aici pentru ca din Cluj au plecat investitii, deci locuri de munca. Deci…voturi. Cred ca ar fi timpul sa se gandeasca la solutii economice. La intalniri cu industriasii clujeni, cu firmele, cu asociatiile firmelor, intalniri serioase, regulate. Trebuie cautate solutii.

Cred ca se pot gasi. Pana atunci Adio Nokia!

UPDATE

http://www.stiridecluj.ro/economic/nokia-a-avut-o-cifra-de-afaceri-ametitoare-la-jucu-in-ultimii-trei-ani

UPDATE 2

Postul meu a fost preluat de www.stiridecj.ro

http://www.stiridecluj.ro/social/adio-nokia-editorial-tibi-farcas

 


 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *