Adio PDL?

PDLSituaţie foarte grea pentru PDL. La Congres a câştigat Vasile Blaga. Udrea a contestat votul, cică au fost mai multe voturi decît delegaţi. Comisia de alegeri a respins contestaţia. Udrea şi, implicit, susţinătorul ei, Emil Boc, au pierdut. De fapt BĂSESCU a pierdut. Cei doi erau doar apropiaţii săi,  fidelii lui. Întotdeauna de partea lui Băsescu, orice ar fi. Că să fiu elegant, să nu spun altceva.

Asta s-a văzut în reacţia imediată a preşedintelui. A anunţat că renunţă la PDL. Videoul cu mesajul de adio va intra în istoria politicii postdecembriste, este epocal. Îl puteţi vedea aici

Blaga a reacţionat prompt, aici .

Ce va face Blaga, va apropia partidul de USL? Va mai face opoziţie la USL partidul condus de Blaga? Mai face cineva opozitie în ţara asta la USL sau a rămas doar presa să facă, atâta câtă mai e presă care critică puterea, adică extrem de puţină? E greu să te baţi cu USL care are 60-70 la sută în sondaje dar nu e imposibil.

Fricţiunile vechi dintre „Buldog” şi Băsescu au ieşit la iveală acum. Interesul lui Băsescu era  Udre,  să conducă PDL, principalul partid de opoziţie. Se va rupe acum PDL-ul, există pericolul?

Între timp, Forţa Civică a lui MRU şi PNŢCD-ul, atât cât mai este, al lui Pavelescu, au semnat o alianţă politică, Dreptate şi Adevăr.Un pol de dreapta. Deocamdată fără o forţă mare dar cum PDL are probleme enorme  nu este exclus să crească D.A.-ul.

Ce se va întâmpla mai departe? Ce va face Băsescu, Udrea, Boc?

Ce va face Boc la incheierea mandatului de primar la Cluj? Va mai candida? Din partea cărui partid?  Ce sprijin va avea? Va rămâne în PDL? Ce carieră va mai avea în politică?

Tot atâtea întrebări interesante!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *