Alearga la Maratonul International AROBS Cluj-Napoca!

În data de 13 aprilie 2014 la ora 09:15 Runners Club dă startul celei de-a patra ediții a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca la Cluj Arena. 

Trei mii de alergători sunt așteptați să participe peste două săptămâni la una din cursele din acest an. Cel mai mare spectacol sportiv din Transilvania a reunit la startul din 2013 aproximativ 2500 de alergători amatori și profesioniști, din țară și străinătate, care au participat la proba de maraton, la semimaratonul Hervis, ștafeta AROBS, crosul Banca Transilvania și la crosul copiilor Cora. Iar până vineri, 28 aprilie 2014, și-au anunțat prezența la eveniment alergători din 22 de țări: Ungaria, Spania, Grecia, Slovacia, Cehia, Austria, Irlanda, Canada, Moldova, Germania, Suedia, Franța, Portugalia, Japonia, Tunisia, Italia, Letonia, Camerun, Marea Britanie, Danemarca și Kenia.

maraton

 

O noutate pe care Runners Club o pregătește în 2014 în parteneriat cu Bigtime Production este atmosfera de pe traseu. Atât alergătorii cât și spectatorii vor asista la un spectacol muzical de tip circuit pe măsură ce vor trece pe lângă punctele de hidratare și cele 8 puncte de sonorizare de pe traseu unde vor cânta: Radu Bor, Patricia Marginean, Andrei Galis, Iulia Bianca Herescu, Ioana Moldovan, Raluca Bilatiu, Simina Popandron, Lorena Cozneac, Timo B, Florin Heghedus, Iulia Farcane si multi altii.

 

Traseul maratonului începe și se încheie pe stadionul Cluj Arena, dar se întinde în tot centrul orașului Cluj-Napoca după cum urmează: Splaiul Independenței – strada George Coșbuc- strada Cardinal I. Hosu – strada Emil Isac – strada Gheorghe Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor. Are loc o primă întoarcere prin bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gheorghe Șincai – strada Emil Isac – strada Cardinal I. Hosu – Splaiul Independenței- strada Barițiu, urmată de încă o întoarcere, prin strada Barițiu a Podul Napoca și strada 1 Decembrie 1918. După o ultimă  întoarcere prin strada 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței, cursa se încheie odată cu sosirea la Cluj Arena. Traseul se întinde pe 10,55 km și va fi străbătul de 4 ori de fiecare alergător la maraton.

Traseul Crosului Banca Transilvania este mai scurt, pornește și se încheie tot pe Cluj Arena dar  se întinde după cum urmează:  Cluj Arena – Splaiul Independenței – str. Cardinal I. Hossu – str. G. Barițiu – Splaiul Independenței – Podul Napoca – str. 1 Decembrie 1918 – Podul Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena. Anul acesta Banca Translvania sărbătorește 20 de ani de activitate iar  competiția se înscrie în seria acțiunilor organizate de companie pentru a marca această aniversare.

 

Sponsorul oficial al ediției 2014 a maratonului este AROBS Transilvania Software, companie a cărei implicare și participare la acest mare eveniment sportiv vine ca o confirmare a valorilor la care aderă compania, respectiv un stil de muncă și viață sănătos și echilibrat, spirit de echipă, entuziasm și tinerețe, optimism, sportivitate și fair play, respect pentru natură, mediu și viață, valori pe care le promovează în rândul angajaților și clienților, dar și în rândul comunității locale.

 

Pentru AROBS, evenimentul sportiv este un prilej ideal de a sprijini comunitatea locală. Astfel, în echipa AROBS, pe lângă angajați, sunt invitați și prietenii sau susținătorii lor care doresc să alerge pentru susținerea campaniei „Transformam pașii în sperante” derulată în sprijinul Centrului multifuncțional de recuperare a copiilor cu dizabilități psihomotorii din Cluj-Napoca și din regiunile limitrofe. AROBS le oferă tuturor alergătorilor care aleg să reprezite compania, înscrierea gratuită și un tricou inscripționat AROBS, pe care îl vor purta în concurs. Compania va dona cauzei câte 5 ron pentru fiecare km parcurs de alergătorii din echipa AROBS la probele Maraton, Semimaraton și Ștafetă.

 

Organizat pentru al patrulea an consecutiv, maratonul este cel mai mare eveniment sportiv pe care Runners Club îl organizează anual alături de sponsori și parteneri cu tradiție. Devenit în scurt timp un eveniment simbol pentru orașul Cluj-Napoca, maratonul urmărește să atragă pe termen lung cât mai mulți alergători amatori și profesioniști din comunitatea sportivă internațională.

 

 

 

 

 

Sponsori și Parteneri:

Sponsor oficial: AROBS

Sponsori Principali: Banca Transilvania, Hervis, Cora

Sponsori: Perskindol, Polus Center Cluj, Ursus Cooler, Fundația Emag, Rexona

Parteneri: Primaria Municipiului Cluj Napoca, Aqua Carpatica (partener hidratare), Isostar (partener energizant), Elfst (partener comunicare), Bigtime Production, Cluj-Arena, Boromir, Compressport, Federația Română de Atletism, Unita Turism, Club Moving, Mens Sana in Corpore Sano, Fundația Comunitară Cluj, Newsman, Lunch Box, Starbucks, Sports Guru

Parteneri media:Kiss FM, DIGI 24, GSP, Zile si Nopti, Monitorul de Cluj, Transilvania Reporter, Cluj Life, Ora de Cluj, Clujul Cultural, Orasulcluj.ro, Welcome2Cluj, Cluj.Travel, Revista Boulevard, Cluj AM, Buzznews.ro, Instagramology, Zonga si Alerg.ro

Despre Maratonul Intenational AROBS Cluj-Napoca: www.maraton-cluj.ro

Maratonul Intenational AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țara și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca că oraș sportiv european. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2014, prin care asociația promovează în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Despre Runners Club: http://runnersclub.ro

Runners Club este o asociație sportivă care promovează alergarea ca sport de masă prin evenimente sportive de amploare: concursuri de alergare, cross-uri și maratoane. Asociația organizează gratuit și periodic sesiuni de alergare și antrenament pentru alergătorii din Cluj-Napoca, și acțiuni de educație sportivă menite să crească gradul de conștientizare al publicului larg asupra beneficiilor fizice și psihice ale alergării.

Programul de evenimente Runners Club din 2014 cuprinde 12 manifestări sportive în toată țara: Crosul Divelor, Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca, Crosul de Noapte, Crosul Companiilor Cluj, Oradea, Brasov, Bucuresti, Crosul Hoia si Crosul Făget.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *