Am fost la Vasile S. Dancu la lansare si a fost frumos

Una din lansarile frumoase, bine organizate, a avut loc ieri la Euphoria Music Hall. Sociologul Vasile Sebastian Dancu si-a lansat un nou volum, aparut in conditii excelente,  la editura Rao, intitulat „Mitologii, fantasme si idolatrie”. O carte curajoasa, vizionara, pe alocuri polemica, percutant scrisa, o carte vie, o carte scrisa cu amprenta inconfundabila a lui V S Dancu, care e unul din cei mai interesanti intelectuali publici romani. Mie imi place  Ve Se Dancu ca s intelectual, ca sociolog meserias, mai putin ca om politic sau chiar, cum a tot zis dl Ioan Rus la lansare, ca „mogulas”. Sigur, amicul de o viata a lui Ve Se Dancu, Ioan Rus a tot accentuat pe calitatea de „mogulas” a lui Dancu, dupa ce cei doi impreuna cu Arpad Paszkany au achizitioant un trust de presa de la Liviu Alexa, prezent de altfel in sala. Un Alexa relaxat cum demult nu l-am vazut.

Dar sa revin la lansare. „Am invatat mai mult din vin, din bere, din locuri ca acesta, care freamata de viata decat din biblioteci” a spus Dancu referindu-se la locul lansarii. Dupa ce Ioan Rus, Aurel Codoban, profesor de sociologie, Ioan Aurel Pop, academician, istoric si jurnalistul Mihai Hurezeanu au spus vorbe superbe despre profesorul Dancu, a cantat inspirat Mircea Rusu si a spus o poezie faina Ion Muresan. Apoi s-a trecut la vin si diverse.

A fost o lansare foarte buna, cu lume selecta. Au fost prezenti din PNL Horea Uioreanu, din PDL seful de la ITM dar si alti cativa invitati, de la PSD multa lume buna, Pop Puscas, Aurelia Cristea dar au lipsit Cordos, Remus Lapusan si M Jorj. De altfel nu i-am vazut pe M. Nicoara, S. Apostu, A. Marga, A. Tise, si nici pe udemeristi. I-am vazut pe criticul Constantin Cublesan sau pe universitarul Al. Marghitas. Multi jurnalisti buni clujeni, multi de la IRES etc.

O atmosfera frumoasa, un adevarat eveniment editorial. Multumesc de invitatie, ma pun pe citit!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *