Am fost un pic pe San Siro

Am scris pentru stiridesport.ro de la Milano.

Cum îşi împart Inter şi AC Milan celebrul San Siro

  • 14 Februarie, 2013
  • de Tibi Fărcaş
Cum îşi împart Inter şi Milan stadionul
Foto: Tibi Fărcaș/ stiridesport.ro

Orice fan de fotbal din lume îşi doreşte sau ar trebui să îşi dorească să viziteze stadionul San Siro din Milano. Cunoscut şi ca „Giuseppe Meazza”, fost jucător al lui Inter care a dat titulatura stadionului la meciurile de acasă ale interiştilor, stadionul pe care va juca deseara CFR contra lui Inter este gospodărit de cele două concitadine şi rivale istorice, AC Milan şi Inter Milano. Ca şi alte temple ale fotbalului din Europa, şi acest edificiu sportiv este impunător. Aici se joacă fotbal de nivel mare de decenii dar au loc şi spectacole diverse.

La cele 14 intrări în stadion poate fi zărit regulamentul de utilizare al stadionului, foarte strict, semnat de cele două administraţii, ale lui Milan şi Inter.

Stadionul este monitorizat în permanenţă iar intrarea se face doar cu aprobarea unei firme de securitate special angajate pentru a deservi permanenţa la stadion. Forţele de ordine sporesc înaintea meciului şi în special înainte duelurilor cu grad mare de periculozitate, cum e derbiul oraşului, Inter – AC Milan. Un nou act are loc peste doar o săptămână.

Programul de meciuri e dens pe „San Siro”, mâine se joacă Milan-Parma în campionat, miercuri se dispută Milan – Barcelona, iar duminică e celebrul Milan-Inter!


Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *