Am stat la chioşc şi am numărat câte ziare şi CE ziare se vând

Curios să văd ce ZIARE mai cumpără poporul clujean, am făcut azi un test. Am stat lângă un chioşc cu mare vad, la BIG Mănăştur, în cel mai mare cartier clujean,  aproape o oră, si m-am uitat ce cumpără mănăşturenii.

E DEZASTRU:

1. Cel mai bine merg de departe TABLOIDELE Click si Libertatea, mai ales vinerea. Chioscarul, de fapt o doamnă înfofolită, vinde câte 150 de Click cu program vinerea şi 100 de Libertatea cu program TV.

2. Se mai vinde binişor Gazeta Sporturilor, unicul cotidian sportiv de la noi, 20 de exemplarepe zi.

3. Foarte PROST merg ziarele aşa zis QUALITY: Evenimentul Zilei se vinde in 3 maxim 5 exemplare pe zi, Adevărul vinde acolo 4 exemplare pe zi, si 20 din editia de 64 de pagini in weekend., Romania libera se vinde in 3 exemplare pe zi. Jurnalul National nu mai apare in Cluj-Napoca, e practic pe moarte.

4. Cât de cât bine se vând DILEMA veche, cele 10 exemplare care vin la chiosc se vând in 7 zile.

4. Merg bine revistele Practic in bucatarie, Click pentru femei si Libertatea pentru femei.

5. Cotidianul economic Ziarul Financiar costă din 5 ianuarie, cand a aparut anu asta pe piata prima data, 5 lei în loc de 3,5 . Nu se vinde la acel chiosc NICI UN EXEMPLAR DIN CELE CE VIN.

Cam asta e situaţia, aşa, ad-hoc, la unul din chioşcurile bine plasate.
Pentru că nu vreau să agit orgoliile din presa clujeană, nu dau cifrele de la acel chioşc pe publicaţii clujene. Situaţia e însă catastrofală.

O zi frumoasă tuturor împătimiţilor de presă print!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *