Am terminat cu ianuarie

Ultimul sport din ianuarie, saptamana a 4-a. Cronica miscarii, mai jos:

Parfum de femeie (asta ați crede că nu are legătură cu cronica, dar noi știm că are)

 

Meci extenuant

Cronica e a lui Ovi Tebu, care a făcut progrese inimaginabile. Și la baschet. Vă las cu el:

Făceau unii o remarcă extraordinară….”Cu un rol de orb Pacino a ajuns să vadă Oscarul”…sau dacă ar fi să aducem discuţia în zilele noastre…”Claudiu Barbu, cu un rol defensiv a înscris coşul victoriei”.

Din văzduh cumplita iarnă cerne norii de zăpadă / Lungi troiene călătoare adunate-n cer grămadă / fulgii zbor, plutesc în aer ca un roi de fluturi albi / Răspândind fiori de gheaţă pe ai ţării umeri dalbi…. dar cu toate acestea, ultima sâmbătă din luna ianuarie ne-a găsit din nou la datorie.

Cu zgomot de drujbă în fundal şi pregătită pentru situaţii de urgenţă…toată trupa s-a pus pe alergat azi dimineaţă la ora 10.00, mai puţin Rus Daniel, Radu Pogăcean şi cu mine, care de data aceasta am făcut parte din echipajul ISU Parcul Central…şi am trecut la deszăpezirea terenului de baschet. Două lopeţi (din care doar una a supravieţuit), sare…după gust (aprox. 5 kilograme) şi 11 oameni au contribuit la îmbunătăţirea suprafeţei de joc. Toate acestea s-ar fi rezolvat mult mai simplu, dacă, aşa cum a remarcat Muri, sistemul de încălzire al terenului funcţiona.

Noi am curatat terenul desi nu ne-a amenintat nimeni de la Primarie cum ca ne-ar amenda

Acestea fiind spuse, Ovidiu Blag şi Rus Daniel au trecut la formarea celor două echipe. Şi au ales aşa: echipa 1, să le zicem „cei mai buni”…Ovidiu Blag, Raimonda, Muri, Ali şi Dl. Mureşan vs. echipa 2, să le zicem ”Outsiderii”…Rus Daniel, Vlad, Radu Pogăcean, Claudiu Barbu şi eu. Conform caselor de pariuri echipa coordonată de Ovidiu Blag avea cota 1.15 pentru o victorie la cel puţin 2 coşuri diferenţă….în timp ce echipa noastră avea cota 5.45 la victorie.

La şedinţa tactică dinaintea începerii partidei, noi am adoptat tactica folosită de Gigi Mulţescu, care atunci când echipa sa beneficia de un om în plus pe teren, zicea că e mai greu să câştige pentru că intervine autosuficienţa…în timp ce echipa căreia îi lipseşte un jucător …o să joace mult mai motivată pentru a suplini lipsa acestuia. La fel am zis că facem şi noi …pentru a suplini lipsa de valoare…o să jucăm mai motivaţi. Dar să vedem ce-a ieşit…

Chiar dacă terenul păstra, pe alocuri, suprafeţe impracticabile, nu jocul a fost cel care a avut de suferit ci jucătorii, care de multe ori au făcut cunoştinţă cu „podeaua”, iar Tiberiu Matei s-a simţit de câteva ori în pericol…pentru că, odată intraţi în teren nu ţinem cont de nimic!

În prima repriză au fost călare pe noi. Cu un sec 6-2 şi cu un cârlig de excepţie reuşit de Ovidiu Blag…ne-au trimis la cabine. Am schimbat terenul şi ne-am hotărât să ne organizăm puţin, cuvântul „victorie” fiindu-ne totuşi străin în acel moment.

În repriză a două am trecut de la apărarea în zonă, la cea om la om, iar primele roade s-au văzut pe tabela de marcaj. Înaintea ultimului sfert eram conduşi cu 10-8, dar simţeam că putem mai mult. Zis şi făcut. Scorul devine 11-11 iar primul coş câştigă! Echipa noastră are atacul….din păcate ratez eu aruncarea şi mingea le revine adversarilor. Aceştia aleg o pasă lungă spre Ovidiu Blag, care, mai păzit decât Obama, nu reuşeşte să finalizeze. Time-out solicitat de echipa adversă. După care reluăm noi atacul. Încercam să-l ţin pe Muri…dar la rândul meu eram ţinut de Raimonda….Rus Daniel era ocupat cu Ovidiu Blag, Vlad şi Radu erau la rândul lor ţinuţi, dar arma noastră secretă, Claudiu Barbu, primeşte o pasă sub panou şi reuşeşte o aruncare incredibilă, în ultima secundă de joc şi aduce victoria pentru echipa noastră!

Cine a intuit că astăzi, echipa lui Rus Daniel o să câştige…a avut perfectă dreptate! Deşi sincer, noi nu ne-am dorit mai mult victoria….dar nici ei n-au văzut-o!

Remarcaţii partidei au fost: Ovidiu Blag, Raimonda, Muri, Ali, Dl. Mureşan, Tiberiu Matei, Rus Daniel, Vlad, Radu Pogăcean, Claudiu Barbu şi, cu voia dumneavoastră, eu.

Pentru reprzia a treia am ales din nou Camino. Aici am dezbătut fazele litigioase, am băut cele mai bune cafele, cea mai bună apă plată şi probabil cea mai bună Cola din oraş.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *