Amintirile lui Paul Ciuci de la Compact legate de legendarii Deep Purple

paul-ciuci-compactAm fost uimit să citesc pe pagina de Facebook al lui Paul Ciuci, liderul trupei Compact, ieri seară, amintiri mari, superbe, legate de ce a însemnat pentru el şi colegii săi trupa Deep Purple.  Mi s-au părut fascinante aceste amintiri aşa că le dau mai jos integral, ca o avanpremieră a concertului trupei de vineri seara de pe Cluj Arena.

Iată ce spune Ciuci:

„Poveste de seara..!

Oh.. o sa ma intalnesc cu Ian Gillan.. o sa-i vad pe Deep Purple..amintiri.. amintiri… daca-l vad in fata mea.. o sa pot oare sa scot vreo vorba..? sau o sa stau ca un mut ..? Am mai cantat cu Europe, cu Bonnie Tyler.. cu Scorpions… cu ei am vorbit..

dar ptr Deep Purple eu am fost dat afara din Liceul de Transporturi de pe Bistritei 21… din Cluj pentru Deep Purple Lelutz a fost eliminat 5 zile din scoala si scazuta nota la purtare..pentru ca a scris la Europa Libera lui Cornel Chiriac si acesta i-a trimis Deep Purple in Rock …datorita trupei Deep Purple eu Lelutz si Tavi am facut prima trupa Telegraph si… si…amintiri.. care nu au pret nici in aur.

Europa Libera.. Metronom cu Cornel Chiriac.. Deep Purple cu Sweet child in time… Mountain cu Mississippi Queen.. ness-ul frecat cu Pepsi ( greu foarte greu de gasit) tigarile LM alea cu cascada pe coperta.. Phillip Morris ( din plastic gri cu filtru de carbune)… after shave-ul Aramis procurat greu de la shop din Napoca hotel din Cluj.. toata solda mea de elev de la Scoala Profesionala ISCT Campia Turzii..unde ma calificam in meseria de lacatus si Lelutz in cea de pompier..:)))…blugii LeviStrauss si tenisii Dunlop…. chitara nelipsita cu care cantam Creedence, Sabbath, Manfred Man… Zeppelin , Purple – When the blind man cries… viata mea.. orasul meu Campia-Turzii mic dar mai drag decat New-York-ul.. Lelutz batut de militianul ( nu-i dau numele ca nu merita..).. pentru ca asculta Deep Purple In Rock… joia tineretului de la clubul Muncitoresc Campia-Turzii.. unde cantam In-a-gadda-da-vida a lui Iron Butterfly si Inside lookin out a lui Grand Funk Railroad…. Tavi chitara , eu chitara bas si voce si Lelutz besnic la tobe…serile din parc unde ne adunam si pupam gagici ( ca eram artisti in devenire si toate voiau sa se pupe cu noi… noptile de la Conti sau Chios din Cluj unde cu Teo Peter fie iertat si Costi Camarasan am pus bazele trupei Compact si unde am cantat prima data Boston -More than a feeling de au uitat cei din sala Filarmonicii sa aplaude abia dupa aceea si-au revenit.. si au strigat cu totii „.. Compaaact… Compaaact… sa mai povestesc..?.. noptile cand terminam repetitiile la Clubul Universitatii Babes-Bolyai si cand tarziu dupa ora 23 eu cu Lelu nu mai aveam cuu ce ajunge acasa si ori nergeam la ” ia-ma nene” . cu ocazia pana la Campia-Turzii si dadeam spaga un pachet de Kent ori mergeam la Teo acasa unde puneam pe un video necajit filme cu Bruce Lee sau filme porno de ne ieseau ochii din cap… si faceam cate o cratita imensa de gulas cu carnati csabay…. sa mai povestesc..?

o voi face in curand in cartea pe care o voi scrie si unde voi povesti despre prietenia mea cu Lelutz despre Telegraph si apoi din 1979 cu Costi Teo Lelutz si la Compact… si multe , multe altele.. nu ma voi grabi… sunt 33 de ani si am multe de povestit… va las sanatosi … sa ramaneti la fel..

Paul „

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *