Aurelia Cristea, prima reacţie după ce PSD i-a retras sprijinul: demisionez de la şefia PSD, votez cu Buzoianu

Preşedintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, a demisionat astăzi din funcţia de conducere a organizaţiei municipale, după ce organizaţia judeţeană i-a retras sprijinul pentru candidatura de primar al municipiului Cluj-Napoca, mizând pe candidatura omului de afaceri de dreapta Octavian Buzoianu, care candidează…independent dar cu sprijinul PSD, ALDE şi PNŢCD Cluj.

„Mi s-a retras sprijinul politic pentru candidatura la Primăria Cluj-Napoca. Fiind o invalidare politică de la nivel central pentru mine, în calitate de candidat, şi pentru proiectul meu, corect şi onorabil este ca eu să-mi dau demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei municipale Cluj-Napoca. Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul şi cu susţinerea organizaţiei PSD, este corect să-mi duc mandatul la final tot din partea organizaţiei PSD şi este corect ca prin acest gest de demisie să dau posibilitatea altora care pot să susţină mai bine acest proiect pentru campania electorală, să facă mai mult decât am putut să fac eu”, a precizat Aurelia Cristea.

Cristea

Ea l-a criticat deschis pe liderul PSD , Liviu Dragnea şi conducerea centrală a PSD, acuzând că nu au sprijinit-o absolut deloc.

„Am discutat cu conducerea centrală la un moment dat, respectiv cu dl preşedinte Liviu Dragnea, care este situaţia şi cum se poziţiona în această candidatură. Singurul răspuns pe care l-am primit a fost acela că-şi doreşte să câştige la Cluj. Niciodată conducerea naţională n-a fost interesată de ce se întâmplă de proiectul acesta de la municipiul Cluj-Napoca, un municipiu extrem de important. În conferinţa judeţeană din octombrie am fost validată ca şi candidat al PSD Cluj pentru Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a menţionat Aurelia Cristea.

Cristea a mai spus că rămâne un soldat credincios partidului si va vota cu…Buzoianu. Ea a negat că negociază cu alte formaţiuni politice.

„Buzoianu e candidatul sprijinit de partidul meu, votez cu el”, a explicat Cristea, la insistenţele presei.

Ea a spus că nu crede că lipsa sprijinului politic vine după ce şi-a cerut scuze publicului în urma declaraţiei hazardate a fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, în urma căreia acesta a demisionat.

„Mi-am cerut scuze femeilor, eu sunt femeie în primul rând şi acea declaraţie nu a fost ok, chiar dacă a fost spusă de Ioan Rus”, a adăugat Cristea. Ea a lăsat de înţeles că nu a primit sprijin de la liderii fostului grup de la Cluj, Ioan Rus şi Vasile Dâncu, ultimul consultant al preşedintelui Dragnea, până să intre în proiectul tehnocrat ca vicepremier şi ministru al administraţiei.

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *