Bătălia pentru Cluj. Buzoianu reintră în politică şi atacă primăria

Octavian Buzoianu este  al doilea om de afaceri clujean, după jurnalistul şi omul de afaceri Liviu Alexa, care candidează independent pentru postul de primar.

Lupta pentru Cluj se înteţeşte. Luptă pentru scaunul de primar şi liberalul Emil Boc, pesedista Aurelia Cristea, udemerista Anna Horvath, taranistul Horea S. Dan, pemepistul Adrian Gurzău, umanistul Bubu Roşnafschy, peseoristul Mircia Giurgiu şi  liderul radicalilor maghiari clujeni, din PCM.

Aglomeraţie mare, 10 candidaţi!

Nici nu se terminase bine conferinţa de presă prin care Buzoianu şi-a lansat candidatura, că siteul generalist Actualdecluj.ro a scris, citând surse din PSD, că Aurelia Cristea este retrasă din cursă de PSD, care îl va susţine pe… Buzoianu. Cu 10 zile înainte, în ediţia electronică a săptămânalului Gazeta de Cluj se dădea publicităţii un sondaj în care se acredita că candidatul PSD Cristea avea doar…6 procente iar Ziar de Cluj.ro scria că liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan caută candidat în locul Aureliei Cristea, care e scoasă din joc.

Doar că în aceeaşi zi PSD Cluj a dezminţit vehement acel sondaj, printr-un comunicat de presă pe care l-a postat şi pe pagina de Facebook a partidului.

Ziua de Cluj de astăzi scrie în ediţia electronică declaraţia lui Lăpuşan prin care Cristea este reconfirmată în funcţie….

Încurcate căile politicii clujene, mai ales în zona stângii! Unde PSD negociază puternic pe Cluj-Napoca cu partidul lui Tăriceanu, ALDE, pentru un pact de susţinere, scriu ziarele clujene.

Tot ieri, ZiardeCluj.ro dădea exclusiv că Claudia Anastase,  şefa Transelectrica Cluj, pusă politic acolo, aşa cum politic a fost pus şi pedelistul, acum pemepist Rareş Rusu acolo, consilier local PSD, vicepreşedinte pe judeţ al PSD Cluj a demisionat şi se alătură proiectului politic al lui Liviu Alexa, candidând, de data aceasta, la Consiliul Judeţean. Şi că fostul rector al UBB, Andrei Marga nu candidează din partea nici unui partid.

 

Revenind la Octavian Buzoianu, e a doua aventură politică, după episodul Alianţa Pentru România (APR), în 1998, a acestui important om de afaceri, fost director, manager al fostei fabrici clujene de bere  Ursus. Aşa şi e cunoscut în Cluj, ca omul de la Ursus.

Buzoianu

Ce nu a vrut ieri să spună Buzoianu, lăsând presa şi opinia publică în ceaţă:

  1. care e echipa lui, cine e în spatele lui (în sensul ce personalităţi aduce lîngă el)
  2.  dacă e sau va fi sprijinit de un partid
  3. ce nu merge în administraţia clujeană
  4. dacă relocarea Ursus nu îi va dăuna ca imagine (chit că el nu mai era atunci director)
  5. cum va face campanie, în ce stil

Buzoianu a insistat că va candida independent, că nu doreşte să facă o campanie negativă, că nu concurează cu nimeni, că va guverna ca un CEO, că e cazul ca oraşul să treacă la next level. Şi multe altele, care, să o spunem, nu ne-au prea impresionat.

Iar dacă ceea ce scrie ActualdeCluj.ro se va adeveri e un alt mare fake electoral aruncat în ochii presei.

Pentru că a spus răspicat că nu va candidat decât independent, nici măcar pe modelul Dinu Criste la Floreşti, independent susţinut de PSD.

Dar mă tem că ActualdeCluj.ro a spus adevărul.

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *