Batalia pentru UBB. Ioan Aurel Pop, o candidatura foarte buna !

Personal ma bucur enorm pentru ca academicianul dar mai ales istoricul de exceptie Ioan Aurel Pop a intrat oficial in cursa pentru functia de rector al UBB. Asa cum scrie aici  Pop a decis sa intre in lupta. In opinia mea nu are, deocamdata, contracandidat, pentru ca, pana acum cele doua nume vehiculate la functie, C. Ciumas si D. David, nu se pot compara cu A. I. Pop. Eu cred ca acesta e cel mai mare savant pe care il are in acest moment Clujul, sa nu uitam, cel mai tanar membru titular al Academiei Romane. Un intelectual subtire, de bun simt, super profesionist in domeniu. Am avut in 2011, pe parcursul mai multor luni, ocazia sa vad cum lucreaza, il cunosc pe acest intelectual remarcabil  personal si cred ca e foarte potrivit pentru aceasta functie. Are si o imagine impecabila dar mai ales e un om pasionat la extrem de domeniul sau.

Dar cum in alegeri pana trece dead-line-ul nu se stie niciodata, pot aparea mari surprize! Oricum, o candidatura asa serioasa  merita sa fie in pole-position.

Iata programul lui Ioan Aurel Pop:

1. asigurarea unei educaţii adaptate nivelului actual al societăţii cunoaşterii mondiale;

2. desfăşurarea cercetării ştiinţifice la scară generală, cu susţinerea foarte serioasă a ştiinţelor fundamentale, în conformitate cu clasificarea UBB între instituţiile de elită ale ţării din acest domeniu;

3. integrarea tot mai firească a universităţii în viaţa economică şi socială a ţării;

4. întărirea statutului universităţii de principal factor de cultură şi educaţie umanistă;

5. perfecţionarea caracterului plurilingvistic, intercultural şi multiconfesional al instituţiei;

6. conducerea universităţii în conformitate cu tradiţia de democraţie academică, autonomie universitară şi cu exigenţele societăţii contemporane;

7. menţinerea unei infrastructuri corect dimensionate, capabilă să susţină deopotrivă educaţia, cercetarea şi inovarea;

8. menţinerea universităţii pe poziţia sa de vârf la nivel naţional şi plasarea sa pe un loc superior în clasificările internaţionale.

 

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Batalia pentru UBB. Ioan Aurel Pop, o candidatura foarte buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *