Billy Idol la Cluj. Fabulos!

Atitudine, expresivitate, piese celebre, virtuozitate instrumentală, joc de scenă dinamic, ţinute schimbate în timpul concertului. Multă pasiune pentru rock. Acestea au fost ingredientele unui show de neuitat al artistului britanic Billy Idol, azi noapte, la Cluj-Napoca.

Acesta a rămas acelaşi  punker dinamic, şi chiar dacă anii au trecut peste el, a dovedit încă o dată ce valoare internaţională are prin tot ce a făcut azi noapte pe scena din Piaţa Unirii.

BILY Bun

Rockul nu moare la Cluj!  Billy Idol, renumitul artist britanic, a încântat  într-un concert de povestit nepoţilor. Showul britanicului a fost excelent, mult peste aşteptările molcomului public ardelean, care s-a lăsat greu convins să cumpere bilete, concertul fiind mutat de organizatori pe Cluj Arena în Piaţa Unirii.

”Cradle of Love”, ”Dancing With Myself”, ”Flesh for Fantasy”, ”Sweet Sixteen”, ”Mony Mony”, ”Eyes Without a Face”, ”Rebel Yell” şi ”White Wedding” au fost marile hituri cântate în atmosfera superbă din Piaţa Unirii!

BILY Bun

Billz Idol a făcut un show minunat-(c) clujulcultural.ro

Cei aproximativ  8000 de spectatori care au decis să vină la concert au avut parte însă de un show superb, care a dovedit incă o dată, dacă mai era nevoie, statutul de vedetă internaţională a lui Billy Idol şi colegilor săi de trupă.

Idol a fost acompaniat de o trupă formată din doi britanici şi trei americani, în frunte cu chitaristul legendar Steve Stevens,care a colaborat cu Michael Jackson în celebra piesă “Diana”.

Concertul a fost contestat de activiştii sociali clujeni, pe motiv că organizatorii vor pune garduri de 4 metri care ar împiedica vizibilitatea, dar în cele din urmă acestea a fost de maxim 2 metri iar printre garduri se putea vedea concertul. Protestul anunţat ieri de activişti s-a fâsâit şi s-a terminat într-un ridicol absolut. O mână de activişti şi-au făcut selfiuri cu gardul apoi protestul a încetat, scrie ZiardeCluj.ro

În deschidere au cântat trupele Roadskill Soda, Les Elephantes Bizzares şi Kumm.

Publicul a umplut Piaţa Unirii doar după concertul celor de la KUMM, astfel că trupele de deschidere au avut pare de o atmosferă destul de rece şi de un public redus. Mulţi clujeni s-au aflat la servici până târziu sau au preferat să se uite la meciul Franţa-Nigeria din optimile Cupei Mondiale la fotbal.

Încălzire grea

Concertul a început la ora 18.00 cu cei de la Roadskill Soda, apoi la 19.00 si la 20.00 au intra in scenă trupele de rock alternativ românesc care s-au străduit să îi încălzească pe molcomii ardeleni.

Încet încet lumea s-a adunat şi la ora apariţiei lui Billy Idol Piaţa era plină. La concert au fost rockeri din Sibiu, Oradea, Timişoara, Arad, din toate generaţiile.

În timpul pauzei tehnice dinaintea concertului au fost cozi interminabile la standurile cu bere Ciuc din Golden Ring, absolut depăşite de numărul cumpărătorilor.

Nu s-au înregistrat incidente deosebite la concert cu excepţia unei bătăi izolate rapid de poliţişti.

Show fascinant

Idol a încântat cu marile sale hituri. Nici o piesă celebră nu a lipsit din set-list. Unul din cele mai emoţionante momente a fost cel în care a interpretat celebra sa piesa Sweet Sexteen.

Nu mai puţin spectaculoase au fost solourile de baterie şi mai ales cel de chitară,  a lui Steve Stevens, adevărat vrăjitor al chitarei. Nu degeaba Stevens este cotat ca unul din marii chitarişti ai lumii! Acesta a imitat sunetele mitralierei, a cântat cu dinţii, cu chitara pe spate, a făcut un show extraordinar.

STEVE BUN

Steve Stevens, chitarist legendar, a făcut un show extraordinar- (c) clujulcultural.ro

 

Publicul s-a încălzit greu dar ultima jumătate de oră a fost extaz muzical în rândul rockerilor clujeni.

Melodiile puternice, cu ritm nebun şi riff’-uri inspirate au aruncat efectiv publicul în aer!

“We ar great, you are great Cluj, Romanniiaaaa”, a strigta Billy Idol de mai mult ori, dialogând cu spectatorii.

„Thank you for making my life so great” , a mai spus Billy!

Finalul a fost epocal, cu celebra piesă Rebel Yell şi apoi cu două bisuri!

“A fost valoare, a fost talent, a fost tot, mare lecţie de muzică. Se vede şcoala americană”, a declarat Costi Cămărăşan,fondator al trupei Compact, pentru clujulcultura.ro

“A fost un concert de zile mari, mi-a plăcut mult, Billy şi Steve, de fapt toţi au fost extraordinari”, a declarat şi Andi Ghost de la trupa Altar.

“Show superb, au cântat bine”, a concluzionat Sandy Deac de la Desperado.

Majoritatea muzicienilor rock clujeni dar şi a organizatorilor de evenimente au fost ieri la concertul lui Billy Idol.

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *