Blestemul votului anti…

Tot uitandu-ma pe la emisiunile politice de noapte, si analizand un pic si blogosfera politica a candidatilor la Presedintie am ajuns la concluzia ca din nou voi/ vom (multi dintre alegatorii amici de ai mei) vota ANTI si nu PRO.

ANTI cineva si nu PRO cineva. E un blestem , in opinia mea, a vietii publice romanesti postcomuniste.

In ce ma priveste, am votat de doua ori  PRO CINEVA, cu pasiune, cu totala incredere in candidat. O data am pierdut si o data am castigat.

In 1990, in celebra Duminica a Orbului, cand a iesit prezident aparatcikul gorbaciovist Ion Iliescu, am votat cu Radu Campeanu-PNL. Altii au votat cu Ion Ratiu, eternul purtator de papion. Am pierdut.  A castigat „Ilici”. Ne-a costat enorm pe toti asta. Mineriada din iunie 90, stigmatizarea externa, coruptia pedeserista, foarte greu ne-am revenit, ca societate si ca tara.

Apoi, in noiembrie 1996, am votat cu Emil Constantinescu, cu toata fiinta mea. Am castigat si nu voi uita niciodata victoria fortelor democratice, am stat toata noaptea pe strazi, in fatza la PNTCD Cluj si apoi in carciumi, dai pe baute de bucurie.

In 2000, din nou am votat desi am crezut ca mi se va usca mana. Am votat anti Iliescu, in turul 1 si apoi PE ILIESCU, in turul 2, ANTI VADIM! Daca nu era Doina Cornea sa ma indemne, prin revista „22”  sa ma duc la vot si sa votez cu „Ilici” nu ma duceam veci la vot cum foarte multi nu s-au dus. Dar l-am crezut si il mai cred foarte periculos pe Vadim Tudor pentru incipienta democratie de la noi, iar eu, ca masterand in stiinte politice, nu puteam sa nu ma duc la vot.

In  2004  din nou am votat anti. ANTI NASTASE, anti partidul stat PSD, care sufocase presa. Intr-un fel regret, dar atunci atmosfera era irespirabila iar Basescu mi se parea o solutie. M-a dezamagit crunt.

Acum, din nou voi vota ANTI. Anti Basescu, de care m-am saturat total si complet. Nu stiu inca cu cine voi vota, decat atat, gata, nu mai pun stampila pe „Base”. Cred ca ar fi bine sa vina o figura noua, „Base” mi se pare epuizat ca presedinte desi e nr. 1 in toate sondajele.

Mie dor sa votez PENTRU, cu pasiune, cu incredere, cu siguranta ca acel om poate sa schimbe ceva in bine.

Ce departe e visul asta si acum, dupa 20 de ani de democratie….

Părerea ta contează:

comments

3 thoughts on “Blestemul votului anti…

 1. Ar fi fost ideal daca nu iesea PDL cu procent asa mare. Ei sunt pargia presedintelui, prin urmare, fara consistenta in Parlament, nu m-ar fi deranjat ca omul sa stea la Cotroceni inca 20 de ani.

 2. Tot mai multi oamenii sunt nemultumiti de Basescu si ies la proteste in strada. Crin Antonescu reprezinta o speranta pentru o viata mai buna in Romania !

 3. Paula: Intai, mersi ca ai citit blogul si ai pus acest comentariu. Ca nu te stiu…In alta ordine de idei, eu nu fac aici propaganda nici unui candidat. Daca tu il simpatizezi pe Crin Antonescu e optiunea ta.

  Am avut tot …esti la presedintie. Ili-escu, Constantin-escu, Ili-escu, Bas-escu, acum vrei iara un escu, Anton-escu??
  Hahaha
  ce zici de asta?

  Eu nu simpatizezi nici un candidat, au oferta slabe, mi se par toti foarte slabi, populisti, demagogi, nici vorba de Oameni de Stat. Imi va fi greu sa votez pentru ca nu am nici o simpatie politica printre candidati. Simpatizez doar valorile doctrinei liberale…

  Vorba aia: sunt liberal dar nu…penelist!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *