Bucuresti, Gaudeamus, Cluj

DSCF1647M-am întors de la Bucureşti, unde am stat aproape trei zile la Targul de Carte Gaudeamus. Relatarile despre targ le gasiti mai ales pe clujulcultural.ro

Aici câteva impresii personale:

– Bucurestiul ramane impresionant pentru un ardelean prin dimensiunea sa, prin dinamism. Se miscă banii, acolo sunt banii, se simte de peste tot asta. Lumea  e grabita, atentie, consuma mult, e plin in localuri. Un oras mare care e capitalist pur sânge.

– ma impresioneaza mereu clădirile enorme de birouri, de sticlă, foarte…capitaliste, corporatiste, ca sa zic asa. Cele de langa Romexpo, adica World Trade Center, cea a Unicredit Tiriac, cele doua paralele, unde e Romtelecom, E-On, si multe altele.

– carciumile bucurestene, cafenelele,  sunt excelente majoritatea. Esti servit prompt, se vede ca acolo clientul e stapanul. Nu astepti, lumea e preocupata de tine, esti in centrul atentiei. Bussinesul e respectat.

-merita sa iti aduni bani tot anul  si sa mergi la Bucuresti sa iti cumperi carti de la Gaudeamus. Reducerile sunt si de 50 la suta, mai ales la marii jucatori din piata. Stiu ca e departe, dar e o varianta. De pierdut la chestia asta ar avea de pierdut librariile clujene. O solutie raman anticariatele clujene.

– Am vazut si multa mizerie, multa tiganie, mai ales prin cateva piete. E de lucru destul si la Bucuresti. Mai ales sub aspect civilizator.

– bucurestenii au comertul in sange. Avem de unde invata la faza asta. Peste tot se vinde, se cumpără.

– Clujul are farmecul sau in mod cert, pe langa Bucuresti e un oras foarte ok de locuit. Mult mai linistit. Problema sunt banii, mi se pare Clujul un oras prea scump fata de ce ofera. Dar e in certa crestere. Farmecul sau e dat de atmosfera imperială, de amprenta austro-ungară. Ea se mai păstrează şi e diferenta specificica faţă de Bucureştiul valah.

– am prins Black Friday in Bucuresti. Nebunie curată. Bună reţetă de marketing si mai ales de vânzări. Şi la Cluj a fost nebunie, am auzit.

 

 

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *