Cazul Radio Cluj (13)

continui acest demers jurnalistic independent pe reţele sociale şi blog personal

VOCILE CARE S-AU STINS la RADIO CLUJ

Bună seara, domnule manager Bogdan Roşca-Zasmencu dar şi fascinantei  „echipe Roşca”, cum am denumit-o, cea care a reuşit să ducă postul public regional de radio la o audienţă de 0,4 market share, sub 99.000 de ascultători pe 8 judeţe.

Ce mai faceţi? Merge bine treaba? Tot aşa prost staţi cu audienţa, tot 0,4 market share aveţi?

O performanţă excepţională în negativ, dacă ţinem cont de salariile grase şi sigure din bani publici ale echipei de conducere, în frunte cu redactorul şef Nicoleta Ghişa, teleportată de la Braşov la Cluj, că la noi sub Feleac nu mai avem, aşa cum gândiţi dvs, jurnalişti buni pe care să îi puneţi în funcţii. O echipă care trebuia să revitalizeze audienţa dar care are sub suta de mii pe opt judeţe. Foooarte frumos! Bravo! Tot aşa!

Să ştiţi că, în ciuda faptului că aţi pus accentul pe dezvoltarea siteului radioului, cu consultanţă externă şi cu un jurnalist care şi-a dat doctoratul în new media, în ciuda faptului că aţi reuşit să îi băgaţi în cap unui jurnalist veteran de acolo că onlineul e acum baza, studiile de audienţă vă contrazic.

Publicul Radio Cluj, cel din cele opt judeţe, nu vă ascultă pe site. Preponderent tot în mediul rural trăieşte şi tot la radio clasic, pe unde, în eter, vă ascultă.

De aia şi aţi scăzut cel mai jos decând aţi preluat secţia română, din 2007, de aţi dus radioul de la 350.000 la 99.000 de ascultători pe opt judeţe!

Dacă aţi fi condus un radio privat, ceea ce nu e cazul, patronul v-ar fi dat demult afară şi v-ar fi cerut şi prejudicii certe. E bine la stat, la căldurică, leafa vine, audienţa scade, echipa e fidelă.

După ce secţia maghiară, care are audienţă stabilă, pentru că minoritatea e disciplinată şi fidelă secţiei, va pleca pe altă lungime de undă, veţi rămâne cu o audienţă de buzunar. Atunci să vezi distracţie!

Să nu ne mirăm dacă Bucureştiul va lua măsuri de restricţionare, cu domnul manager general Ovidiu Miculescu cu tot în frunte.

Apropo, Tudor Runcanu, pe care l-aţi angajat fără concurs de la 1 ianuarie, a terminat playlist-urile? Pe colegii colaboratori de la ştiri, Sacalis, Velţan etc, care lucrează de patru cinci ani deja, în speranţa că vor prinde cinstit o carte de muncă, când le rezolvaţi problema? Când îi angajaţi?

Salariile restante ale lui Vasile Luca, dat afară pe nedrept şi reangajat după ce a câştigat procesul cu radioul, le-aţi plătit? Nu, nu dumneavoastră, cum moral ar trebui, ci tot contribuabilul va achita restanţele!

Halal management, domnule Bogdan Roşca Zasmencu! Dar ce să facem, timpul trece, leafa vine, leafă bună, bate suta de milioane pe lună, noi muncim la scăderea audienţei.

Acum un pic despre un simbol al Radio Cluj. GELU FURDUI.

Un pic de istorie.

Gelu Furdui, acum pensionar, 70 de ani, este cel care l-a descoperit pe Aurel Tămaş. Şi l-a încurajat, şi l-a propulsat. Tămaş e ceea ce e acum datorită lui Furdui.

După 1989 Furdui a fost responsabilul emisiunilor de folclor la Radio Cluj, programe de seară de mare audienţă. Rupea audienţele cu emisiunea „Din grădina cu flori”. A făcut ravagii cu emisiunea aceia. În plus a fost un descoperitor de talente. Nu este om din folclor să nu ştie cine e Gelu Furdui. Credeţi-mă, ştiu ce spun, m-am documentat.

Managerul Bogdan Roşca cum s-a pensionat Furdui, cum l-a trimis pe Rostaş, redactorul şef adjunct, responsabilul de la secţia maghiară, pentru că personal nu a avut curaj.

„De mâine nu mai aveţi ce căuta la Radio”, a transmis Roşca prin Rostaş lui Furdui.

Dar vreau să fac emisiunea, şi pe gratis. E viaţa mea”, a replicat Furdui.

„Nici pe gratis nu mai puteţi veni”, a executat scurt Roşca prin Rostaş.

Boon. Trece 1 an, audienţa emisiunii cade în cap. Roşca calcă pe orgoliu şi îl cheamă pe Furdui. În birou, scenă de scenă. Jenat, Roşca nu îl priveşe pe Furdui. Dialogul îl poartă Nicoleta Ghişa, redactoarea şefă teleportată de la Braşov la Cluj, cu Gelu Furdui, deşi Roşca era de faţă, în biroul său de manager.

„Ştiţi, domnule Furdui, am dori să veniţi înapoi, pentru emisiunea de folclor”, spune Ghişa.

Furdui, demn: „Doamnă, da aci am fost. M-aţi dat afară şi acum mă chemaţi înapoi. Eu asta nu pot să fac, eu nu mai vin”.

Noapte bună, domnule manager Bogdan Roşca – Zasmencu

Ne mai auzim curând şi sper mai des!

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Cazul Radio Cluj (13)

  1. Radio Brasov a fost o inventie marca „securist Miculescu” pentru a se pune bine cu ministri lui Ponta. Gasca trecea asi peste cadavre, cheltuia din bugetul statului cat si cum doreau. Radio Brasov a fost creat special pentru ca Nicoleta Ghisa sa nu mai faca naveta la Radio Targu Mures , unde era angajata. Deci, a fost creat un post special pentru ea. Avea doar doua emisiuni una dimineata si una seara, fiecare de o ora. La scurt timp faliment si postul s-a inchis iar Nicoleta Ghisa a ramas un un simplu corespondent pentru Radio Tg. Mures. A facut o facultate „la fara” in marea fabrica de jurnalisti de la Sibiu, acolo unde dupa mai multe incercari esuate a reusit, tot la fara frecventa, sa termine si genialul Andi Hutanu, tehnician dentar care s-a chinuit vreo 10 ani sa termine scoala de tehnicieni dentari de la Arad. Echipa genialului plagiator Rosca este o echipa de fara frecventa. Nicoleta Ghisa a fost propusa si a picat „la mustata” in Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune. Nepoata nenorocitului de fruntas PSD duce lunar acasa peste 2000 de euro si… beleste timpul. De ceva timp realizeaza o rubrica economica de 2 min. cu cateva fraze luate de pe internet din reviste de specialitate. Nu m-ar mira ca PSD-ul sa o numeasca, maine poimane, mare ambasador pe undeva…Romania ramane o tara condusa de oameni la fara frecventa sau de plagiatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *