Cazul Radio Cluj, episod 9

CAZUL RADIO CLUJ (IX)
Bună seara domnule manager Bogdan Roşca – Zasmencu,
continui acest demers jurnalistic independent despre situaţia din instituţia publică pe care o conduceţi. Nu am terminat încă, dacă asta aţi sperat!

Nu ne-am auzit demult, am scris mai rar, ce să facem, anul a început cu multe evenimente şi trebuie acoperite, nu?

Eu lucrez, nu mă pot ocupa non stop, cum aş vrea, de Radio Cluj, dar asta nu înseamnă cu nu vin informaţii de acolo. Din fericire pentru mine ele vin! Şi nu sunt deloc îmbucurătoare, din contră!

Problema e că oamenilor începe să nu le mai fie frică să vorbească. Le-a fost şi încă le mai e, şi asta nu e ok într-un job, mai ales la un post public, dar încet încet oamenii vorbesc, prind curaj.

Cum mie mi-aţi dat block după primul episod, când nici nu criticam situaţia aşa tare, adică din 26 noiembrie 2015, se pot citi serialele scrise până acum toate pe blogul meu, tibifarcas.ro, nici nu mă mir prea tare ce atmosferă domneşte în Radio Cluj.

O atmosferă tensionată, de frică, dar nu între cei apropiaţi de dumneavoastră, aşa cum e doamna Nicoleta Ghişa, redactorul şef paraşutat de la Braşov la Cluj, domnul Andrei Huţanu, producător general, doamnele Alina Nechita şi Carmen Sas Gogota, ambele de la site-ul radioului, apoi cei doi şefi de la sindicate, da, dragi cititori, sunt două sindicate conduse de domnii Alin Pop şi Florin Călugăr, foarte apropiate de management!

Din păcate nu am auzit de nici o critică sau vreo acţiune publică de contestare a conducerii de către sindicate, a modului de manageriere a staţiei, a motivelor scăderii audienţei. Păi dragi lideri de sindicat, ăsta e rolul unui astfel de organism, să critice conducerea când e cazul, să ţină cu personalul angajat, să îi ia apărarea. Audienţa e sub 1 la sută, s-au scos emisiuni vechi, de mare notorietate, au plecat oameni buni, asta nu e suficient să luaţi atitudine publică?

Nu mai zic nimic de Matinal, că aţi desfiinţat matinalul realizat de angajaţii Radio Cluj Dan Horea, Mihai Miclăuş şi Daniel Moşoiu, ca să îl reînfiinţaţi şi să îl externalizaţi , l-aţi dat să îl facă unui colaborator extern. Nu e vina aceluia ci a dumneavoastră. Cei trei angajaţi au făcut Matinalul Radio Cluj ani buni, de ce dintr-o dată nu au mai fost buni? De ce a trebuit adus redactor şef de la un radio falimentar taman din Braşov, nu mai erau suficienţi profesionişti la Cluj? Nu aveţi încredere în colegii dumneavoastră de aici?

old-radio

Din păcate sunt nevoit, dragă domnule manager Bogdan Roşca-Zasmencu, să ating un subiect tare delicat. Nu aş fi dorit dar nu am ce face. Sunt realităţi!

Problemele de sănătate ale unor angajaţi, probleme apărute din cauza atmosferei de muncă improprii la Radio Cluj sub conducerea dvs.

Cezar Firu, veteran al Radioului, corespondentul din judeţul Alba, cu operaţii pe inimă, abia întors din concediu medical în primăvară, a fost supus unor presiuni şi chiar ameninţări de către dvs pentru simplul fapt că a vorbit la telefon cu un coleg pe care îl consideraţi duşman.

Dinicu Braghină, corespondentul de la Oradea, căruia îi purtaţi sâmbetele, i-aţi dat la evaluare nesatisfăcător după o viaţă la Radio. E internat în spital.

Ion Vasile Vanea, Ţucu cum îl ştim toţi, i-aţi agravat problemele cu atmosfera tensionată din Radio Cluj. V-a spus-o public, în şedinţă de redacţie.

Mihai Miclăuş, ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor, cu gastrită, trimis la Medicală 3, cu recomandare clară de a nu mai lucra în stres. Nici nu v-a păsat. Omul a fost scos de pe post, face teren zilnic la greu, deşi ani buni i se auzea vocea pe post.

Cel mai proaspăt caz. Anca Mureşan, din 1990 la Radio, veterană (a nu se confunda cu Anca Bota), a ajuns la spital şi ea.

Iar simpaticul Ovidiu Moldovan, unul din cei mai vechi reporteri clujeni de radio, s-a transferat la Bucureşti. Acum, când vine acasă evită efectiv să mai calce în Radio Cluj pentru că nu mai vrea să îşi amintească pe cine a adus în radio şi din cauza atmosferei….

Sper să băgaţi la cap ce am scris mai sus şi să faceţi ceva. Deşi eu, la ce s-a întâmplat în Radio Cluj decând sunteţi manager aş cam demisiona, domnule manager Bogdan Roşca-Zasmencu!

Noapte bună!
Ne mai auzim cu alte episoade în curând

PS
Audienţa Radio Cluj pe 8 judeţe e tot 0, 7 market share, deci sub 1 la sută, ruşinos!

Părerea ta contează:

comments

6 thoughts on “Cazul Radio Cluj, episod 9

  1. Si sunt jurnalist? Astia se numesc jurnalist care fac pe ei de frica iar bascuta „Radio Cluj” intra la apa? Nu-i de mirare ca nu-i mai asculta nimeni.

  2. Indrãgostit de Radio până in măduva oaselor, vorba ‘ceea, nu pot să nu observ situaţia dramatică in care a ajuns Radioul clujean. Emisiuni și Voci de aur, care făceau audienţă, sunt doar o amintire. Nu inţeleg incăpăţânarea acestui om care poartă o pălărie prea mare … Cum e posibil ca după ora 22, Radio Cluj să nu mai poată transmite emisiuni in direct? Ele aveau ascultători (și nu puţini) fideli. Mă mir că au mai rămas Sergiu Alex și Florin Săsărman. Până când? Cine știe …

    • Sergiu Alex face emisiunea pentru ca aduce el banii pentru emisiune, are sponsor, altfel e posibil sa fi zburat si el demult. Săsărman o face de la Bistriţa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *