Cazul Radio Cluj, episodul 4

CAZUL RADIO CLUJ (IV)

Bună seară sau chiar bună noapte, domnule manager al Radio Cluj, Bogdan Roşca Zasmencu.

Gata Sărbătorile, gata vacanţa, hai că m-am întors. Mi-a fost dor să vă scriu!

Aşa cum am promis, continui acest demers jurnalistic independent referitor la cum manageriaţi situaţia de la postul PUBLIC RADIO CLUJ. Restul episoadelor, de până acum, dedicate situaţiei, pot fi citite pe blogul personal, tibifarcas.ro

Tot acolo sunt şi cele două luări publice de poziţie, ale veteranilor Cornel Udrea, voce legendară a Radio Cluj şi a lui Zorin Diaconescu, cu o analiză fără cusur.

Dragi cititori, are fostul mare antrenor de fotbal Emerich Ienei o vorbă bună: nu îmi fac iluzii ca să nu am deziluzii.

Aşa şi eu, nu mi-am făcut iluzii dar acolo, undeva, tot am crezut că domnul manager Bogdan Roşca-Zasmencu va lua măsuri. Va
îndrepta lucruri.

Şi a luat, oau da ce măsuri a luat!

Acum, că tot e în drum spre Bucureşti, la şedinţă importantă cu directorul SRR Ovidiu Miculescu, să spunem şi noua ISPRAVĂ marca Bogdan Roşca- Zasmencu. E tupeu mare în joc!

Deşi la secţia de ştiri trag tare de ani şi ani colaboratori cum ar fi Darian Sacalis, Camelia Velţan şi Ovi Tebu, sperând aşa cum speră rătăcitul în deşert după apă, la angajare cu carte de muncă, nu, pentru ei nu s-a putut. Şi nu au fost angajaţi. Şi au muncit şi muncesc şi acum enorm. Ovi Tebu chiar a fost minţit în faţă de Roşca, a plecat la muncă în Scoţia la adăpostul promisiunii ferme că va reveni pe postul de colaborator la întoarcere. Ei aş, când să revină a fost aruncat pe scări. Pot Sacalis şi Camelia Velţan să muncească la ştiri de rup, pentru ei angajare nu se arată!

În ultimii 5 ani doar Alina Andrada Ştefănescu a fost angajată la ştiri, după ani de colaborare.

Iată ce face domnul manager Bogdan Roşca-Zasmencu. Face el ce face şi de la 1 ianuarie 2016 îl angajează cu carte de muncă pe Tudor Runcanu, un vechi om de radio, din era CD Radio, în funcţia de playlist manager. Evident că FĂRĂ CONCURS. Aşa e profi, nu? Playlistul venea de la Bucureşti, până acum.

Pentru acesta, care vine în locul rămas liber de demisionatul Marius Merca, jurnalist cu mari perfomanţe de audienţă, incontestabile, se poate angajare, dar pentru Sacalis, Velţan sau pentru Tebu, care, atenţie, cerea doar să revină colaborator, nu s-a putut.

Drum bun la Bucureşti, Bogdan Roşca – Zasmencu. Să îi spui domnului director al SRR, Ovidiu Miculescu, ce decizii faine ai luat la început de an. Eşti tare, ai început anul cu dreptul! Bravo!

Înţeleg că nu mă asculţi pe mine, că mi-ai dat block demult, aşa ai
înţeles tu să comunici, ok, no problem, m-am obişnuit, dar văd că nu te mişcă deloc nici ce au scris Cornel Udrea sau Zorin Diaconescu. Sfidarea ta continuă

Ok, hai, ne mai auzim noi, cu un nou episod!

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Cazul Radio Cluj, episodul 4

  1. Excelenta, pretentiile sunt cam mari. Cine sa reactioneze? Majoritatea angajatilor de azi au fost adusi in Radio Cluj pe usa “din fund”. Hutanu a fost angajat (impreuna cu fratele lui) de mamicuta lor care “lucra” atunci la radio, contabila sefa Miron si-a adus toate neamurile , serviciul de contabilitate (desi contabilitatea generala se face la Bucuresti iar Radio Cluj nu are personalitate juridica) are 7-8 angajati, doamna Miron doarme pana la 10-11, uneori uita sa vina la munca, Cei de la marketing taie frunze la caini pentru ca serviciul a fost externalizat de Miculescu, multi angajati au fost adusi de Zaharescu- pentru ca aveau parinti sau neamuri la Politie, Justitie, la partide, nepoti, copii, amante.

    Cei care au curajul sa stranute sunt amenintati sau dati afara…cine maestre? Publicul a uitat de Radio Cluj pentru ca azi are de unde alege, oamenilor nu le plac tabolidizarile.

    Salariatii de azi sunt niste inconstienti, ei nu vor sa inteleaga ca lipsa de performanta (audienta sub nivelul marii) va duce inevitabil la reducerea activitatii sau chiar desfiintarea. inca ceva, in curand se vor “separa apele” si atunci vom avea o mare surpriza.

    Sectia maghiara va emite separat, atunci vom vedea adevarata “valoare” a sectiei romane…o,1-0,3…ce zici maestre de tabloidizare, explicale ca om din tribuna centrala. Cine a inventat prostia asta cu taboidizarea intr-o tara in care , la tot pasul, trebuie sa faci traduceri din romana in romana…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *