Ce a mai apărut și ce a mai dispărut din online

Mai apar și dispar siteuri în .ro

Așa că azi am avut un pic de timp și am zis să-mi reiau postările pe blog, am șomat mult aici și e cazul să mai împrospătăm un pic atmosfera.

Și așa demult vroiam să semnalez câte ceva.

Din ciclul „presa independentă, de calitate, se face în afara trusturilor” trebuie să semnalez apariția unui site foarte bun, recorder.ro, un  jurnalism video dar nu numai de calibru. Realizatori o echipă depatru jurnaliști plus colaboratori dar nucleul dur e dat de cuplul de jurnaliști Voinea-Delcea, ambii ex-Adevărul. De altfel de la Adevărul a tot plecat lume în ultimul an, din cele mai diverse motive, jurnaliști cum ar fi Adriana Stoian, Ramona Ursu, Mihai Barbu plus cei doi de la Adevărul care au lansat recorder.ro. Au mai plecat și alții, știu eu, dar de care nu s-a scris. De venit nu prea am văzut semnături noi la ziarul pe pe care îl citesc zilnic, mai ales secțiunea de blogging, unică în peisajul presei online românești

O analiză amplă a siteului recorder.ro pe Comanescu.ro

A dispărut OradeCluj.ro, bine ai venit  MuzicaInstanțelor.ro

De ceva timp nu se mai poate accesa oradecluj.ro, parte a rețelei bănățene oradestiri.ro

Mult timp oradecluj.ro a stat doar în efortul jurnalistului clujean veteran Mihai Bacalu.

Acesta și-a lansat de ceva timp siteul personal intitulat muzicainstantelor.ro, site generalist unde puteți citi mai ales subiecte de pe zona justiției clujene, multe exclusive, ceea ce e foarte bine. Justiția e un teren arid, greu de acoperit jurnalistic, unde chiar îți trebuie experiență și surse. Bacalu le are pe amândoă incontestabil. Și face teren ca la 20 de ani. Bacalu e un fenomen în sine.

Surpriza anului: sutea.ro

Fostul meu coleg de la Ziua de Cluj, fost redactor șef- adjunct, Alin Șutea, și-a lansat și el de ceva timp siteul personal, sutea.ro

O foarte frumoasă surpriză: temă bună de site, apoi, mai ales, o abordare jurnalistică, atenție mare națiune, nu e un blog!, subiecte exclusive, texte bine scrise cu accente ironice tipic șutiene, chiar faine. Și ce mi-a plăcut foarte mult, un slogan de site excepțional.

eClujeanul.ro la 5 ani!

Siteul generalist eClujeanul.ro, scris de junalistul Vasile Manu (care deține și siteul clujulpolitic.ro) a împlinit recent 5 ani de la lansare. Din ce știu urmează un rebranding la eClujeanul.ro mai ales pe partea de temă a siteului.

Clujulcultural.ro la 4 ani !

Siteul meu, Clujulcultural.ro a împlinit pe 15 iulie 4 ani de la lansare. Mergem înainte, urmează îmbunătățiri.

 

Lectură plăcută!

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *