Ce a spus astăzi Nadia Comăneci la NTT Data România

Astăzi am fost la un eveniment fain, vizita fostilor gimnasti, in frunte cu legendara Nadia Comăneci la sediul firmei de IT, NTT Data România, firmă globală, cu sediu important în Cluj.

Nadia Comăneci a vorbit despre Campionatele Europene de Gimnastică organizate zilele acestea la Cluj. Alaturi de eaau fost prezente şi alte personalitati din lumea gimnasticii, cum ar fi: Andreea Raducanu, Octavian Bellu, Adrian Stoica, Presedinte Federatia Romana de Gimnastica si Mihai Covaliu – Presedintele Comitetului Olimpic Sportiv Roman.

Din partea NTT DATA România, oficiile de gazdă le-a făcut Adelina Chișu, Marketing&Communication Director și Daniel Metz, CEO NTT DATA.

„Sunt emoționat pentru că avem în sediul nostru oameni despre care a vorbit și vorbește tot globul. Este o mare onoare să fie în sediul nostru gimnaști și campioni de o asemenea valoare și notorietate. Suntem onorați să susținem gimnastica, care e aproape le fel ca IT-ul,  cere perseverență, inventivitate, tenacitate, coordonare perfectă”, a spus Metz.

Nadia Comăneci a vorbit despre problemele gimnasticii de la noi.

„Noi nu mai avem, ca pe vremea mea, bază de selecție şi trebuie să motivăm părinţii, să-i facem să înţeleagă că sportul este important pentru copii”, a explicat Nadia după o întrebare pusă de reporterul Adevărul.

Nadia Comăneci la NTT DATA România – (c) Dan Bodea

 

Ea a continuat: „baza de selecţia s-a subţiat, am avut o bază mult mai mare. Când făceam eu gimnastică era Daciada. În momentul în care ai o baza aşa de mare este foarte uşor să găseşti aceste talente. Când baza se subţiază, şi a început să se subţieze începând de la Tavi (antrenorul Octavian Belu-nr) înspre încoace, este mai greu. În momentul în care ai 10 sau 8 fete şi trebuie să alegi 6 şi ai şi 3 care s-au accidentat, atunci ai o mare problemă”, a susţinut Nadia. „În Statele Unite, gimnastica a devenit foarte populară după 1984 când  Mary Lou Retton a câştigat. Fiecare copilaş vrea să facă gimnastică, nu neapărat doresc să ajungă la Olimpiadă. Bine-înţeles fiecare sportiv visează să ajungă la Olimpiadă, dar gimastica este un sport de bază precum orice alt sport pe care-l fac. Noi nu avem şi trebuie să motivăm părinţii, să-i facem să înţeleagă că sportul este important pentru copii, chiar dacă nu vrem să practicăm de performanţă. Deci, lipsa unei baze de selecţie este una dintre cea mai mare problemă pe care o are gimanstica din România”, a spus Nadia, fiind aplaudată la scenă deschisă.

Un discurs coerent si foarte persuasiv, aplaudat de un amfiteatru intreg a avut si Andreea Răducan, fostă campioană, căsătorită cu un clujean.

„Eu sunt clujeancă prin adopție și e extraordinar ce s-a făcut la Cluj, ce face NTT DATA și sper să continuăm proiectele împreună”, a spus fosta gimnastă.

Andreea Răducan și Covaliu

Fostul antrenor Octavian Bellu a lăudat Clujul pentru infrastructura sa.

„Văd că trage tot mai mult aici naționala de fotbal, aveți o sală modernă, capacități de cazare moderne, Sper ca toți oficialii străini să fie impresionați și să ducă vorba mai departe în lume despre cît de e bine la Cluj și în România. Clujul e capitala sportului românesc”, a spus Bellu.

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *