Ce au făcut fotbaliştii lui „U” e mare lucru!

Mare lucru au reuşit jucătorii lui „U” şi antrenorul Ganea. Să te salvezi de la retrogradare, în condiţiile date, e ceva extraordinar! Mai jos cronica meciului de ieri, scrisă  pentru stiridesport.ro, imediat după marea victorie cu 4-1 contra Rapidului, în Giuleşti, care a dus la salvarea matematică de la retrogradare!

„U” Cluj exultă! Gaşca nebună a lui Ganea a umilit Rapidul în Giuleşti!

  • Publicat în 20 Mai, 2013 la 21:42
  • de Tibi Fărcaş
"U" a renăscut în Giuleşti!
Victorie mare a „studenţilor” împotriva Rapidului! Foto: stiridesport.ro

Rapid şi Universitatea Cluj s-au întâlnit într-un Giuleşti cvasigol (terenul Rapidul este suspendat), cu fani vişinii dezamăgiţi de situaţia favoriţilor, retrogradaţi în „B” din cauza neprimirii licenţei. Fanii rapidişti sunt în război deschis cu finanţatorul Copos, care le-a şi oferit acţiunile pe gratis dar a primit în schimb, pînă acum, cruci afişate în tribune!

Nici „U” nu venea sub auspicii mai bune, tot cu licenţa neluată,  dar cu un spirit de războinic insuflat de ambiţiosul Ganea. „Se va spune despre noi că am făcut istorie la acest club”, au fost cuvintele de îmbărbătare spuse de Ganea după aflarea deciziei Comisiei de Apel. Şi Ganea nu a glumit!

Universitatea conducea la pauză în Giuleşti cu 3-1, dovadă că meciurile bune ale „studenţilor” din deplasare nu au fost o întâmplare! Ganea l-a titularizat la mijloc pe clujeanul Kovacs pentru prima oară iar în atac i-a aruncat pe Szekely şi Tony.

A fost spectacol în Giuleşti, unde Universitatea a atenţionat din start că nu glumeşte şi vrea victoria, cu Ciupe şi impetuosul Tony atacând din start (min 1 şi 3). Tot nigerianul l-a angajat în careu pe mijlocaşul Szekely care a marcat primul său gol în Liga 1 după aproape 3 ani şi jumătate! Gol elegant, cu exteriorul, imparabil (8).

Rapidul lui Rada nu a capitulat.  Ciolacu a profitat de o gafă a lui Szilagyi şi a marcat frumos, de la 16 metri (14). 1-1 şi ambele echipe au continuat să joace deschis, pentru o victorie de orgoliu!

„U” nu a abandonat şi după ce Mendy a ratat incredibil, după o pasă a excelentului Tony, a venit golul doi al studenţilor. Szekely a centrat perfect iar Apostu, din plonjon a trimis cu capul în plasă! Era minutul  34 şi speranţele pentru clujeni s-au reaprins!

Eurogolul lui Muzac 

Peste doar trei minute, unul din jucătorii importanţi din acest retur la „U”, Apostol Muzac, avea să aducă liniştea în tabăra lui „U”. Mijlocaşul la închidere aflat în fază de contraatac a primit o pasă simplă de la acelaşi inepuizabil Tony şi a trimis superb în vinclu din faţa unui Drăghia hipnotizat!

1-3 şi s-a intrat aşa la cabine.

Spectacol în repriza a doua

În a doua parte s-a lăsat garda jos de ambele părţi. Ambii tehnicieni au făcut schimbări, la „U” au intrat Dedu, Borza şi Nicola iar la Rapid Ioniţă II şi Ioniţă.

Rapid a încercat să revină în joc prin Ciolacu (57), Ioniţă (66) sau Dică (80) dar  nu au reuşit să reducă scorul. „U” s-a bătut pentru fiecare minge şi s-a apărat exact şi a replicat extrem de tăios. Borza a anunţat golul final al „studenţilor” cu o bară (77)!

Lovitura finală a lui „U” a venit prin acelaşi Janos Szekely, care a făcut dubla, cu o reluare simplă din trei metri la centrarea lui Nicola. 1-4 şi jocurile erau făcute!

Vârful studenţilor, nigerianul Tony, unul din cei mai buni jucători de pe teren, nu a avut satisfacţia golului după o prestaţie excelentă, lovind bara transversală în minutul 89!

Victorie mare pentru Universitatea care se menţine pe locul 12 cu 38 de puncte, la mare distanţă de zona retrogradării! Cu aceste trei puncte Universitatea este salvată matematic de la retrogradare dar mai rămâne problema obţinerii licenţei pentru sezonul viitor, altfel „U” va juca în Liga 2!

Rapid vs „U” Cluj 1-4

Au marcat: Ciolacu / Szekely 2, Apostu şi Muzac

Rapid: Drăghia –  Voicu, Abrudan, Mardare, N. Vasile (Ioniţă II 46) – N. Grigore – Roman, E. Dică, Herea, Al. Coman – Ciolacu (Ioniţă I).

Rezerve: Mişa, A. Grigore, A. Matei, Ioniţă II, M. Stoica, Dăescu, Ioniţă I.

Antrenor: Marian Rada

„U” Cluj: Niculescu – Ciupe, Raţiu, Szilagyi, Mendy (Nicola 79)- Kovacs (Dedu 46), Ad. Popa II – Szekely, Muzac, Apostu (Borza 65)- Tony.

Rezerve. Moldovan, C. Mureşan, Cordoş, Ed. Nicola, Ad. Borza, Takacs, Dedu.

Antrenor: Ionel Ganea

Arbitru: Marius Bocăneală (Galaţi)

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *