Ce fain a fost la Compact!

Azi noapte am fost la concert la Compact, la Euphoria Music Hall! A fost bine, lume multa, arhiplin, dar…multi au venit la discoteca acolo, nu neaparat pentru concert, asta a fost senzatia mea…s-a vazut ca trupa Compact nu a mai fost demult pe la Cluj, ca nu  este promovata deloc, ca nu mai are piese noi asa ca tot alea vechi au fost cele care au fost cantate.

Compact le-a reorchestrat si suna excelent. Trupa are un clapar nou, tanar in rest e Ciuci, Coco la bass si LeluT Vasilescu la tobe. Paul Ciuci are o voce foarte buna si acum, dupa atatia ani, am fost uimit sa aud cat de curata este vocea sa si acum. Plus interpretarile la piesele reorchestrate, cu introuri de clape si solouri de chitara lirice mie mi-au placut mult.

A fost show pe parcursul concertului, inceput la 24 fix, si a fost un mare succes! Imi pare rau dar niciodata Euforia Music Hall nu va depasi stadiul de fosta sala comunista de cinema..suna ca dracu adica acustica e zero! Si asta conteaza mult dar nimanui nu ii pasa, sa iasa banu din concert si basta.

Inca o concluzie dupa concertul Compact: nu se refera doar la ei ci la majoritatea trupelor romanesti, care refuza efectiv sa vada la ce standarde canta veteranii, cei de varsta lor, de la marile trupe occidentale. Nu exista preocupare minimala pentru imbracamintea de scena, pentru prezenta scenica…pai trupele de afara au designeri, se aranjeaza, nu apar cu blugi si cu tricouri ca pe strada. Se pierde din vedere componenta de SHOW, omul vine si da bani si pentru Show, recuzita, aparitie scenica nu doar pentru muzica.

In rest, Ciuci ramana un mare muzician roman, un chitarist foarte bun, si Compact o trupa buna dar care e in pana de idei de ceva ani si clar nepromovata. Le trebuie un manager sau ei trebuie sa decida sa faca mai mult decat sa incaseze onorariul, sa cante piesele pe care, am vazut, fapt incredibil, le stiu si cei de 25-30 de ani, si sa scoate urgent ceva nou pe piata penttru ca Ciuci e un compozitor innascut!

Impactul concertelor trupelor occidentale in Romania nu e de desconsiderat…ar trebui sa invete ceva si trupele romanesti la care eu tine enorm!  Iar Compact e un mare nume de trupa romaneasca si eu refuz eticheta de trupa expirata pentru Compact!

PS

L-am vazut anul trecut pe Ciuci la concert la ACDC..alti veterani, alt nivel dar ar putea una doua chestii sa ia de la aia.

Părerea ta contează:

comments

4 thoughts on “Ce fain a fost la Compact!

  1. Bine spus, eu de la concert am plecat cu impresia ca vocea lui Paul a sunat incredibil de bine!!! iar in ce priveste sunetul, dupa ce am gasit in sala locul potrivit, totul a fost minunat.
    Am auzit ca in acest an Compact o sa scoata un album nou si eu deja abia astept sa revina la Cluj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *