Ce frumos e fotbalul….

Ma tot minunez de cat e de frumos sportul in general si fotbalul in special….cu toate acestea se pare ca nu il iubesc suficient ca sa imi fi continuat micutza cariera de jurnalist sportiv….din 1993 pana in 2005, cu o scurta pauza intre 2001-2003, am scris sport cu pasiune enorma.  De la ziare locale am ajuns la editia ardeleana Pro Sport, maximum ce se poate la Cluj. Dar varsta si lipsa weekendurilor m-au facut sa bat in retragere. E un adevar pe care il spun cu sinceritate. De aceea ii respect enorm pe cei trecuti de 30 de ani care fac presa sportiva si isi „sacrifica” weekendurile.   Iubesc prea mult sportul si meseria si sunt de admirat pentru asta. Deci imi scot palaria fata de ei, eu nu am reusit acest sacrificiu…decat pana la 35 de ani…ulterior mi s-a parut ca absenta weekendului liber nu mai poate fi suplinita de nimic, de nici un fel de munca in media.  Cu atat mai mult ]ii apreciez pe cei care de la o anumita varsta,  a  asezarii, totusi lucreaza in continuare intr-un domeniu dificil care iti absoarbe tot timpul.

Revenind la fotbal intermediara din Liga 1 vazuta in paralel cu Champions si Europa League imi arata, a n-a oara, ce diferenta enorma este intre fotbalul „mare” si provincialul nostru campionat. E o groapa a Marianelor. Intai si intai, frumusetea misterioasa a fotbalului, cu niste rezultate fabuloase, gen Fulham sau Werder…cu executii superbe, goluri in ultima secunda de prelungiri, cazul Wolsfburg si multe altele. Apoi, civilitatea conducatorilor, ca de acolo porneste tot, de sus, respectul, lipsa declaratiile dure, atacatoare. La noi ce vedem: aceleasi personaje de ani, cu un limbaj foarte jos, lipsa de respect totala intre ei, ca peste o zi sa se intalneasca la restaurant si sa stearga in doi timp cu buretele tot, apoi, imediat, din nou atacuri suburbane. Cireasa de pe tort, media audiovizuala vaneaza si da chestiunile astea non-stop, de dragul zeului audienta. Asta strica toata atmosfera si influenteaza si jucatorii.

Din nou trebuie spus ca suntem la ani lumina, iar daca fotbalul e o imagine clara a sociatetii, asta e si diferenta dintre societatilor lor, si cea a noastra. O lume cu valorile shimbate, o lume cu susul in jos…Nu cred ca ne vom mai reveni vreodata de aceea e tot mai greu de trait aici (pe langa restul greutatilor de orice fel, o nesiguranta totala etc)

Bine ca avem cablu si avem ce vedea in materie de fotbal.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *