Ce meci mare e astăzi, Roma-Lazio, finala Cupei Italiei!

Ziua derbyului roman

Lobonţ are şanse să fie titularizat în poarta Romei! FOTO: Mediafax

Meci mare astăzi în Italia. Pentru prima oară în istoria finalei Cupei Italiei, se întâlnesc concitadinele AS Roma şi SS Lazio. Meciul suscită un interes maxim, toate bilete fiind vândute deja. Se mizează pe o asistenţă de peste 60.000 de spectatori pe stadionul Olimpic din Roma. Partida se va juca într-o singură manşă, fiind deci eliminatorie. Meciul are o miză foarte mare dincolo de rivalitatea istorică. Cine câştigă Cupa va participa în Europa League!

Jucătorii de la Lazio, ameninţaţi telefonic!

Clubul SS Lazio a făcut public prin vocea patronului Claudio Lotito, că 4 jucători au primit ameninţări pe telefoanele personale de la persoane necunoscute dar simpatizante ale Romei ca să piardă meciul de deseară. „Vă omorîm dacă nu pierdeţi meciul”, au sunat ameninţările. Clubul a făcut plângere la poliţie care a declanşat deja o anchetă.

 Roma domină Lazio stă în statistici

În campionatul care s-a încheiat duminica trecută, Roma a terminat înaintea celor de la Lazio, romanii pe locul 6 cu 62 de puncte iar Lazio pe 7 cu 61 de puncte. Şi în statistica meciurilor disputate în Cupa Italiei, Roma stă mai bine. S-au juca până acum 17 derbyuri în Cupă şi s-au înregistrat  9 victorii ale Romei,  3 egaluri şi 5 succese ale lui Lazio.

Partidă de risc maxim

Partida este considerată de risc maxim datorită incidentelor frecvente dintre fanii celor două galerii. Poliţia italiană a luat măsuri de ordine fără precedent, precizează cotidianul italian Il Mesaggero. 2000 de poliţişti şi 1200 de stewarzi asigură securitatea pe străzile Romei şi în stadion. La ultimul meci din campionat, terminat 1-1, în aprilie, au avut loc înainte şi după meci incidentre grave între suporteri încheiata cu 8 răniţi.

Petkovic: Dacă nu învingem e un sezon dezastruos

Antrenorul lui Lazio, Vladimir Petkovic, a declarat: E un obiectiv triplu de atins. Calificarea în Europa, câştigarea derbyului şi cucerirea unui trofeu. Dacă eşuăm atunci e un sezon compromis pentru că nu am reuşit să ne atingem obiectivele” a spus acesta. El a fost întărit de căpitanul lui Lazio, Stefano Mauri. „E partida vieţii mele. Trebuie să câştigăm”, a spus acesta.

Andreazzoli: Roma e pregătită să învingă!

Antrenorul Romei, Aurelio Andreazzoli, a declarat că „dacă câştigăm acest meci eu intru în istoria clubului. Ar fi a 10-Cupă câştigată de Roma şi ar fi calificarea în cupele europene, dar mai ales o satisfacţie unică pentru fanii Romei. E un meci de totul sau nimic”, a spus acesta. Andreazzoli ar putea să îl titularizeze pe portarul român Bogdan Lobonţ în meciul de deseară.

Partida dintre Roma şi Lazio începe la ora 19.00 şi este transmisă în direct de DigiSport.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *