Ce poate face PSD?

 Foarte multe categorii sociale vor fi lovite dur de deciziile guvernului Boc IV. Am discutat zilele acestea mai cu seama cu oameni simpli, din viata mea, din jurul meu. Dim diferite categorii sociale. Nu am discutat cu nici un om bogat ca nu am acces la ei. Acestia se bucura de aceste masuri dure, la fel ca privatii, care au taiat costuri si au dat oameni afara din 2008 inca, ca sa fim corecti si sinceri. Sa incercam sa nu ne lasam invrajbiti, noi, diferitele categorii sociale. Pe de alta parte s-a tot spus pana acum ca sectorul bugetar  e moneyfag.  OK.  Dar saracii pensionari cu ce sunt de vina? Ii condamnam la disparitie!  La iarna mai ales, daca va fi una lunga ca precedenta care tocmai a trecut, cu greu, va fi jale. Trebuie sa ne gandim la aceste lucruri de pe acum. Presa de azi scrie ca majorarile TVA si ale cotei unice sunt luate in continuare in considerare!! Asa cum scriam eu acum trei zile!. Cititi presa de azi, sa vedeti! Acum  eu cred ca si privatii vor fi loviti. Tare. Consumul mai ales. Nu ne vom mai permite nimic, vom trai ca sobolanii. Nu va fi productie si vor da faliment fabrici sau vor da oameni afara. Eu asa prevad. De asemenea, am urmarit 3 emisiuni cu Dinu Patriciu, si dincole de aspectele neoliberale pe care le sutine, tipice unui capitalist adevarat,  sunt de acord cu minim 4 masuri lansate de el in spatiul public.

La momentul asta vine declaratia interesanta a lui Vasile Dancu, sociolog si strateg politic (aici e de discutat, ca a cam pierdut niste alegeri), autor de carti foarte bune. De fapt e un intelectual rasat care evoleaza mai bine in societatea civila. Ce poate face acum PSD. Iata ce zice Dancu: 

“PSD trebuie sa se repozitioneze pe segmentul de stanga” “Cand presedintele Traian Basescu si Guvernul Emil Boc au anuntat ca vor fi protejati cei care produc plusvaloarea si ca bugetarii si pensionarii se vor confrunta cu probleme, PSD a primit un valoros cec in alb. Nu vreau sa dau sfaturi PSD, departe de mine gandul asta. Dar, PSD este detinatorul unui cec in alb. Depinde de Victor Ponta cum gestioneaza situatia. In mod normal, social-democratia trebuie sa isi intensifice mesajul si sa identifice masurile economice viabile. Trebuie o repozitionare a PSD pe segmentul de stanga. Faptul ca, desi criza, in Europa tot dreapta a castigat in alegeri ne arata ca nu trebuie doar sa fi de stanga pentru a castiga atunci cand dreapta comite prostii. Trebuie sa ai mesaj, nu doar critica. Sper ca PSD sa se apropie mai mult de menirea pe care o are acum si, finalmente, este vorba despre un proiect de stanga de noua societate”, a explicat Vasile Dancu.”

SURSA: www.inpolitics.ro

Eu mi-am dat seama ca am mentalitate de stanga, desi ani de zile am refuzat acest fapt. Dar mi-am dat seama ca m-am inselat.  Stanga trebuie acum sa joace un rol in Romania.

Dar oare concret ce poate face PSD, care ar trebuie sa reprezinte stanga (desi e plin de oameni bogati in acest partid mare. Alt amic zice ca tocmai cei bogati pot face protectie sociala adevarata…).  Ce poate face  intr-o tara la pamant, fara bani, supta de resurse??

Nu am raspuns…nu imi fac mari sperante…sunt curios ce solutii va gasi/anunta acest partid la masurile dure ale cabinetul Boc IV.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *