Ce se întîmplă la Radio Cluj ?

Asta scriam pe 26 noiembrie 2015, pe pagina personală de Facebook: 

Dacă tot am fost ieri la meci la Universitatea de am îngheţat pe Cluj Arena, dacă tot joacă echipa asta de fotbal în divizia B, dacă tot sunt clujean get beget şi cunosc chestiile faine care AU FOST în Cluj, mi-au venit în minte, astăzi, acum, o grămadă de chestiuni grave, complet aiurea, complet în neregulă, care se întâmplă la radioul public, RADIO CLUJ, instituţie media de tradiţie, cu longevitate, înfiinţată în 1959, şi, în trecut, cu audienţă mare!”

 

Scriam asta şi punem o serie de întrebări managerului staţiei clujene, staţie finanţată din bani publici, domnul manager Bogdan Roşca – Zasmencu. Demersul e unul pur personal, deşi imediat, în primul său comentariu la postarea mea, Bogdan Roşca – Zasmencu m-a acuzat că fac parte dintr-un grup de interese care l-ar sabota.

Bogdan Roşca Zasmencu, nu am nimic personal cu tine. Dar modul tău de a conduce nu e ok, dar deloc, ca să nu spun că e profund greşit, inacceptabil pentru o staţie finanţată din bani publici.

Nu, nu fac parte din nici un grup de interese, dar recunosc că sunt prieten de 30 de ani cu Mihai Miclăuş, sunt amic bun cu Ovidiu Blag de vreo 14 ani, plus că ne ştim din media de prin 1995.

Şi da, am fost şi sunt ascultător al Radio Cluj, aşa cum sunt părinţii mei sunt mari ascultători. Iar tata mă tot întreabă ce se întâmplă de nu mai avem Peluza Radio, duminică de la 18, analiza săptămânii sportive sau de ce nu se transmit meciurile din divizia B! Păi dacă sunt scoase din 2013 din grilă….iar tu eşti manager din 2007, e clar, nu, cine a luat decizia…

Da, Bogdan, asta m-a făcut să scriu, că radioul Cluj, o INSTITUŢIE PUBLICĂ, încalcă dreptul la informar, de exemplu fanilor „U” Cluj. De ce să ascult eu meciurile lui U Cluj pe online, pe siteul Radio Timisoara? De ce mai avem atunci Radio finantat din banii publici la Cluj? Sunt sute de pensionari, de clujeni care nu au acces la net sau nu au obligaţia sau pur şi simplu nu au chef să asculte online. Poate nici nu le place, cum e cazul tatălui meu, care nu se pricepe la online. El vrea să meargă radioul în timp ce el trebăluieşte, pricepi, domnule Roşca Zasmencu?

Nu sunt de acord că nu îi mai aud pe Marius Merca, pe Cristi Ivaneş, pe Mihai Miclăuş, pe Gelu Furdui. Că un poet premiat ca Dan Moşoiu nu mare are PlusCultura. Şi multe altele. Mă şi mir că mai sunt în grilă Incusiune de meloman sau Diligenţa de Bizanţ, super emisiuni. Sper să fie păstrate în grilă, deşi şi cu una din ele e o poveste cu cânte. Ţi-o voi devoala curând…

Tot ce e mai jos sunt serialele, cinci până acum,  postate pe pagina mea de Facebook. Citiţi şi trageţi singuri concluziile.

Nu mă voi opri, serialul va continua pe pagina mea de Facebook şi aici, serialul „Cum s-au stins vocile Radio Cluj” abia a debutat… Scriu neobosit, Bogdan, şi voi scrie şi de echipa pe care ţi-ai format-o. Ajung la mine informaţii şocante unele, grave, care trebuie făcute publice. Trebuie o schimbare majoră, Bogdan, ceea ce faci la radio cluj e inacceptabil.

 

Aşadar….

26 noiembrie la 08:33 · Cluj-Napoca ·

CAZUL RADIO CLUJ (1)

Dacă tot am fost ieri la meci la Universitatea de am îngheţat pe Cluj Arena, dacă tot joacă echipa asta de fotbal în divizia B, dacă tot sunt clujean get beget şi cunosc chestiile faine care AU FOST în Cluj, mi-au venit în minte, astăzi, acum, o grămadă de chestiuni grave, complet aiurea, complet în neregulă, care se întâmplă la radioul public, RADIO CLUJ, instituţie media de tradiţie, cu longevitate, şi, în trecut, cu audienţă mare!

Aşadar, cum e posibil:

– să scoţi din grilă de trei ani transmisiile, tradiţionale, care aveau audienţă, ale meciurior din divizia B, actuala Ligă 2, în care va juca mult timp, FC Universitatea Cluj? A ajuns să transmită meciurile lui „U”… de la Cluj, Radio Timişoara, te doare mintea!

– cum să îl trimiţi să „îţi aducă subiecte”, pe teren, după 21 de ani de radio şi mii de emisiuni de mare audienţă, patru ore de dedicaţii în fiecare vineri erau, de mare succes, emisiune preluată şi de alte posturi regionale, că aşa bună era, pe  Marius Merca ?

– cum să faci acelaşi lucru cu Daniel Moşoiu, un tip remarcabil, un poet valoros, premiat, o voce consacrată a Radioului clujean?

– cum să îi închizi emisiunea ani de zile unui tip de o moralitate absolută, doctor în istorie în SUA, invitat Fullbright pentru a preda jurnalism radio la Illinois University, titularul singurului midnight caller de la un radio din Cluj, Cristian Ivaneș?

– cum să desfiinţezi practic departamentul de sport?

– cum să înjumătăţeşti emisiunile cu muzică populară, cu dedicaţii, care aduceau audienţă?

– cum să desfiinţezi simpatica emisiune Chibiţ?

– cum să îl dai afară pe Vasile Luca, unul din cei mai vechi jurnalişti clujeni, fost la Făclia de Cluj, şi apoi, Radio Cluj?

Cum să faci toate astea?

Bogdan Roşca-Zasmencu, cum e posibil? Tu eşti mulţumit, împăcat, ţi se par ok deciziile astea, situaţia de mai sus, şi, nu în cele din urmă, audienţa pe care o are radioul pe care îl conduci?

Comentarii la episod :

Bogdan Rosca-Zasmencu: Tibi iti pot raspunde punctual la fiecare intrebare de aici. Dar nu am sa o fac pe facebook pentru ca probabil ti-ai propus sa intri intr-o echipa cu care eu refuz sa dialoghez din cauza altor interese.

Pot sa iti spun despre fiecare dintre colegii pe care ii enumeri acolo in ce relatie se afla cu radioul clujean si de ce. Cunosti numarul meu de telefon si asa cum ti-am mai zis, tie sunt dispus sa iti dau raspunsurile mele. Aaaa si inca o data La Multi Ani! daca tot nu raspunzi la urarile in privat

26 noiembrie la 16:48

 

Tiberiu Farcas nu fac parte din absolut nici o echipă la care faci referire şi nu am nici un interes în zona Radio Cluj. Nu am fost niciodată colaborator nici salariat al Radio Cluj. Când am fost invitat la emisiuni, şi pe vremea domnului Zaharescu şi în directoratul…Vezi mai mult

Îmi place · 2 · 26 noiembrie la 16:52 · Editat

Bogdan Rosca-Zasmencu

Bogdan Rosca-Zasmencu: Tocmai pentru ca esti fan Radio Cluj te asteptam oricand sa vorbim.Cat priveste audienta, de aici: http://www.audienta-radio.ro/default.aspx?id=7 vei afla exact contrariul. Audienta Radio Cluj este in crestere…

26 noiembrie la 17:12 · Editat

Tiberiu Farcas: Bogdan Rosca-Zasmencu, tu repară situaţia, asta trebuie să faci, să aduci înapoi emisiunile, oamenii, să termini cu procesele penale pe care le are Radio Cluj. Asta tre făcut, nu discuţii cu mine.

Îmi place · 26 noiembrie la 17:14

Macarie Iosif

Macarie Iosif Raspundeti punctual aici pe aceasta retea de socializare sau aveti ceva de ascuns domnule Director ? sa stie fiecare ascultator si iubitor al Radioului Clujean ,de ce in particular ? Domnule Tibi stiti ca sant profesionisti adevarati care au fost notati la evaluare cu calificativul ” nesatisfacator „dupa o viata de radio concret DINICU BRAGHINA .

Îmi place · 26 noiembrie la 18:11 · Editat

Tiberiu Farcas: Bogdan Rosca-Zasmencu, ia să mă documentez eu un pic de istoricul audienţelor la Radio Cluj, că văd că eşti tare viteaz…

Îmi place · 26 noiembrie la 17:31

Macarie Iosif: Sub 1% !!

Îmi place · 26 noiembrie la 17:31

Tiberiu Farcas: 0,7 la sută, asta e performanţa ta, Bogdan, SUB MARJA DE EROARE, deci AUDIENTA IRELEVANTA!

Îmi place · Răspunde · 27 noiembrie la 00:07 · Editat

Tiberiu Farcas

Tiberiu Farcas Rezultatele Studiului de Audienţă Radio la nivel naţional:

  1. Total populaţie 11+

Audienţa medie zilnică Daily Reach (000) Market Share (%)…Vezi mai mult

Îmi place · Răspunde · 1 · 27 noiembrie la 00:03

Tiberiu Farcas: Bogdan, ai preluat coordonarea redactiei in limba romana la RADIO Cluj din primavara lui 2007. Atunci Radio Cluj avea 280.000 de ascultatori. Dar atunci era deja pe panta, descendent, de la 350.000 de ascultatori. Practic trebuia sa revigorezi, Bogdane, audienta. Acum, in noiembrie 2015 RADIO Cluj are 120.000 de ascultatori.

Adica S-A pierdut de doua ori si jumatate!!!!

astea-s datele oficiale de audienta! JALNIC!

CAZUL RADIO CLUJ (II)

Bună seara domnule manager Bogdan Roşca-Zasmencu!

Întâi vă mulţumesc că mi-aţi dat block după ce am postat primul episod, sunteţi foarte amabil !

V-aţi distrat bine de Ziua Naţională, totul ok la Radio, merge treaba?

Apropo, am fost din nou nevoit, acum, sâmbătă, să ascult meciul lui „U” Cluj din deplasare, la Radio Timişoara !!

Vă mulţumesc foarte mult, aveti un bun management, sunteţi tare!

Apropo, v-am rămas dator cu nişte date, că tot m-aţi rugat sa le scriu public.

Asadar, domnule manager, aţi preluat coordonarea redactiei in limba romana la RADIO Cluj din primavara lui 2007.

Atunci Radio Cluj avea 280.000 de ascultatori. Dar atunci era deja pe pantă descendentă, de la 350.000 de ascultatori.

Practic dumneavoastră trebuia să revigorati audienta, domnule manager Bogdan Roşca – Zasmencu.

Acum, in decembrie 2015 RADIO Cluj are 120.000 de ascultatori.

Adica s-a pierdut de doua ori si jumatate! Market share 0.7 ! Bravo!

Un RADIO FINANTAT DIN BANII ASCULTATORILOR!

Rezultatele Studiului de Audienţă Radio la nivel naţional:

  1. Total populaţie 11+

Audienţa medie zilnică Daily Reach (000) Market Share (%)

TOTAL 11526.5 100.0

Radio 21 570.4 2.6

Radio Antena Satelor 711.7 5.4

Radio Europa FM 1511.8 8.9

Radio Kiss FM 2116.2 10.0

Radio Magic FM 700.4 3.6

Radio Naţional FM 262.2 1.1

Radio ProFM 1657.3 7.7

Radio Rock FM 215.9 1.0

Radio România Actualităţi 2014.4 13.8

Radio România Bucureşti FM 68.1 0.2

Radio România Cluj 139.2 /  0.7 !!!

Radio România Constanţa 68.1 0.2

Radio România Cultural 207.2 0.9

Radio România Iaşi 448.0 2.7

Radio România Oltenia Craiova 433.3 2.6

Radio România Reşiţa 114.8 0.5

Radio România Târgu Mureş 170.0 1.4

Radio România Timişoara 220.8 1.1

Radio ZU 1871.3 9.0

Alt post de radio 2565.2 15.3

Recunosc, aveti o mica revigorare, dar tot sub marja de eroare sunteti, dupa ce ati preluat un radio care chiar avea audienta !

Vă doresc o seara placuta, domnule manager de statie radio public.

Ne auzim si maine!

Audientele aici

Mihai Miclaus: Buna seara, domnule Farcas! NU CRED ca ai primit block din partea lui Rosca. El e un manager tanar, a venit cu un aer proaspat, nu e ca si mosii trecuti de 50 – 60 de ani, apretati, acri, care nu stiu sa accepte critici. Chiar si el a spus ceva de genul si s-a caracterizat asa, in mai multe randuri emoticon smile

Nu-mi mai place · Răspunde · 2 · 7 decembrie la 17:29 · Editat

Tiberiu Farcas Buna seara, domnule Mihai Miclaus, nu il pot tagui pe domnul manager al postului public de radio, Radio Cluj, Bogdan Roşca-Zasmencu, din pacate.

Îmi place · Răspunde · 7 decembrie la 17:30 · Editat

Mihai Miclaus :)))))))))))))))

 

Claudiu Groza: Bre, unde i prima parte?

Îmi place · Răspunde · 7 decembrie la 17:45

Tiberiu Farcas: Claudiu Groza: Pe perete meu, joia trecută parcă.

Îmi place · Răspunde · 7 decembrie la 18:12 · Editat

Marius Muresan: Oare managerul general nu se gandeste la pensionarii sau la persoanele care nu se pot conecta online pe radio timisoara, sa asculte etapa din divizia B de fotbal? Exemplu concret ,tatal meu,pensionar,mare amator de sport clujean,obisnuit de-o viata cu …Vezi mai mult

Nu-mi mai place · Răspunde · 3 · 7 decembrie la 23:55

Tiberiu Farcas: Poate aude cineva cu putere de decizie

 

CAZUL RADIO CLUJ (III)

Bună seara domnule manager Bogdan Roşca-Zasmencu,

încă o dată vă mulţumesc că mi-aţi dat block, în urma primului episod, Am auzit că faceţi des chestia asta, cine nu e de acord cu dvs primeşte un block.

Cu cei care nu au pagină de facebook lucrurile s-au rezolvat mai uşor, în spatele uşilor închise.

Apropo, când repuneţi în grilă transmisiunile meciurilor de divizia B, LIGA 2?

Când aveţi de gând să repuneţi în grilă excepţionala emisiune culturală a lui Daniel Moşoiu, scoasă de pe post?

Când veţi repune în grilă super emisiunile de dedicaţii muzicale ale unuia dintre cei mai buni DJ din Ardeal, Merca Marius, care, din cauza atmosferei impregnate de insecuritate de la radio, şi-a dat demisia după 21 de ani de radio, după 21 de ani de super emisiuni, preluate şi de celelate posturi regionale? Când îl aduceţi înapoi pe om în radioul public?

Ce veţi face să nu mai pierdeţi personal calificat, oameni cu nume consacrat în radioul public, aşa cum e Merca, care chiar dacă a plecat tot un NUME pe care îl ştie tot Ardealul rămâne!

Şi ca să vin şi cu o noutate, că am promis în episodul de ieri că ne auzim azi, îmi explicaţi cum de aţi reuşit să teleportaţi în funcţia de redactor şef, când în Radioul clujean sunt, încă, valori şi oameni cu 25 de ani de experienţă, un redactor şef taman de la …Radio Braşov, pe doamna Nicoleta Ghişa?

S-au terminat, au dispărut jurnaliştii de radio valoroşi clujeni?

Nume ca Florin Pruteanu, Ioan Vasile Vanea, Cristi Ivaneş, Daniel Moşoiu, Mihai Miclaus, Ovidiu Blag, Teodor Mateescu, Merca Marius, Alin Pop, Vasile Luca, Andreea Leonid vă spun ceva dumneavoastră, domnule manager?

Am auzit prin târg că doamna Ghişa e nepoata fostului ministru PSD al Apărării, Mircea Duşa. Aşa se fac numirile în posturile de redactor şef la radioul public, la Radio Cluj, pe simpatii politice?

Închei, nu înainte de a vă reamintim audienţa pe care o obţineţi sub atenta dvs conducere, pe bani publici, pe bani buni, la Radio Cluj: 0, 7 % market share, sub marja de eroare.

Bravo, sunteţi foarte tare, aţi reuşit să faceţi o instituţie media de mare audienţă la Cluj!

După primele două episoade au început oamenii să se trezească, să mai prindă curaj, vin la mine informaţiile, faptele şi, mai ales, documentele.

Sper că veţi sări în ajutorul doamnei Ghişa, nu o veţi abandona, în cercetarea penală care se derulează în prezent în legătură cu acte semnate de ea.

Cu acestea fiind spuse, vă doresc o seară plăcută şi delectare faină la concertul Sinatra 100 de ani de la naştere de la CCS.

Ştiu că sunteţi băiat fin, stilat, că vă place jazz-ul, aveţi un pedigree bun, ce mai, burghez!

Ok, ne auzim pe curând, domnule manager Bogdan Roşca – Zasmencu!

Seară faină vă doresc!

 

Ovidiu Blag: Multumesc Tiberiu Farcas pentru mentionarea printre jurnalistii respectivi.

Îmi place · Răspunde · 1 · Ieri la 17:37

Tiberiu Farcas:  nu ai pentru ce. Sigur mai sunt si altii valorosi, pe care nu ii cunosc, nu sunt un apropiat al Radioului public, Cluj, deşi am fost invitat de multe ori ca opinionista în emisiuni.

 

Florin Constantin Verdeş … ei da, aici îţi dau 100% dreptate Tibi!…

Nu-mi mai place · Răspunde · 2 · Ieri la 17:52

Tiberiu Farcas: mulţumesc. ţine aproape!

Îmi place · Răspunde · Ieri la 17:56 · Editat

Florin Constantin Verdeş … am avut în timp onoarea şi bucuria de a-i cunoaşte şi chiar a conlucra cu unii dintre jurnaliştii menţionaţi de tine!… emoticon smile jos clopu’ pentru toţi!

Nu-mi mai place · Răspunde · 2 · Ieri la 17:58 · Editat

Tiberiu Farcas: mişto

Îmi place · Răspunde · 1 · Ieri la 17:59

 

Liviu Alexa: dar de ce nu publici asta pe clujul cultural? am vrea sa preluam

Îmi place · Răspunde · 1 · Ieri la 18:11

Tiberiu Farcas: Liviu Alexa: aş putea pune şi pe clujulcultural.ro, nu e problemă, însă nu mi-a trecut prin cap să pun acolo, că acela e un site eminamente cultural şi aici discutăm despre media.

Îmi place · Răspunde · 1 · Ieri la 18:25 · Editat

Liviu Alexa: atunci pe blogul tau

Îmi place · Răspunde · Ieri la 18:49

 

Tiberiu Farcas: Pun

Îmi place · Răspunde · Ieri la 19:22

Marius Santamarian: Tibi,tu eşti singurul care pune pe tapet toate problemele astea referitoare la Radio Cluj? Nu te mai susţine nimeni public în demersul ăsta?

Îmi place · Răspunde · 13 ore

Tiberiu Farcas: Marius Santamarian: nu, multe dintre ele au fost puse pe tapet cu mult înaintea mea de jurnalistul Liviu Alexa, de managerul de presă Florin Danciu, în siteul Ziar de Cluj. Eu însă am tot ţinut în mine multe, i-am spus, anul trecut in mai, faţă în faţă, lui Bogdan, la Târgul Gaudeamus Cluj 2015, că nu face bine ce face.

Horea Dan: SUCCES !

Îmi place · Răspunde · 1 oră

Tiberiu Farcas

Tiberiu Farcas: multumesc

CAZUL RADIO CLUJ (IV)

Bună seara, domnule manager Bogdan Roşca-Zasmencu,

sper că aţi ajuns cu bine la destinaţia periplului dumneavoastră ucrainean. Sper că aţi călătorit bine, drumul a fost lung şi anevoios.

Unde sunteţi, la hotel la Kiev sau prin Donbass? Dacă sunteţi la Donetsk, nu îmi aduceţi cadou un mic cartuş, un obuz, ceva, să am şi eu amintire, că se dau bătălii grele? Salutaţi-l din partea mea pe Mircea Lucescu, poate îmi dă un autograf şi mi-l aduceţi.

Ştiu că sunteţi însoţit de o colegă simpatică, Carmen Sas (Gogota), de la siteul radiocluj.ro.

Între timp mi-am adus aminte de încă doi oameni eminenţi de la Radio Cluj, ştiţi, instituţia media adusă în timpul managementului dumneavoastră la 0,7 market share, cotă de audienţă, mult sub Radio Târgu Mureş, de exemplu, care altădată era mult în umbra Radio Cluj. Dar atunci nu eraţi dumneavoastră, din fericire, managerul staţiei clujene.

Sper că vă spun ceva numele de Cornel Udrea şi Gelu Furdui, nume mari, efectiv, pentru ce înseamnă valoarea şi istoria Radio Cluj, oameni cu o contribuţie fantastică. Îi adaug pe cei doi pe lista de nominalizări de ieri seară, şi îl adaug şi pe corespondentul Dinicu Braghină. Veterani dar  valori!

Ok, mai vorbim! Sejur frumos în Ucraina. Tre să plec, să desfac o bere că începe meciul de fotbal AS Roma-Bate Borisov şi e foarte important pentru mine.

Ne mai auzim noi!

Hai salut, domnule manager Bogdan Roşca – Zasmencu!

CAZUL RADIO CLUJ (V). Cum s-au stins vocile Radio Cluj

Bună seara, domnule manager al Radio Cluj, Bogdan Roşca Zasmencu,

a trecut şi weekendul, ba chiar şi prima zi de muncă din această săptămână. Ştiu că v-aţi întors, vineri, din Ucraina, din vizita unde aţi fost însoţit de colega de la siteul radioului, simpatica Carmen Sas (Gogota). O cunosc de la conferinţele de presă pe cultură, e o jurnalistă ok.

Cum a fost, fain? A fost utilă vizita pentru radioul public? Ce dor mi-a fost să vă scriu. O să pun serialele de până acum şi pe blogul meu.

Apropo, redactorul şef adus de la Braşov, doamna Nicoleta Ghişa, e ok? Ce mai face?

De astăzi pornesc un serial intitulat „Cum s-au stins vocile Radio Cluj”. Un serial trist.

Pentru că asta se întâmplă la instituţia pe care o conduceţi, s.-au stins vocile. Nici una, semnificativă, nu mai e pe post cu o singură excepţie, chiar mă mir, cea a legendei numite Sergiu Alex (si cu el e o poveste, dar asta zilele viitoare).

Domnule manager Bogdan Roşca – Zasmencu, aveţi grijă acolo măcar de el. Să nu îi dispară şi lui emisiunea dn grilă, aşa cum nu mai putem asculta deja de mult timp, prea mult, meciurile din Liga 2, din 2013, emisiunea sinteză de duminica „Peluza Radio”, „PlusCultura” lui Daniel Moşoiu,Faţă în faţă” şi Echipajul de Noapte a lui Cristian Ivaneș şi „MM Show”, a lui Merca Marius.

Un radio înseamnă VOCE. Înseamnă VOCI.

Ele s-au stins la Radio Cluj. Nu ii mai putem asculta nici pe marele Gelu Furdui dar nici pe Mihai Miclaus. Şi nici pe Marius Merca sau Ovidiu Blag, Şi pe mulţi alţii.

Emisiunea „MM Show” avea un astfel de succes că era transmisă în direct, două ore din patru, şi de restul staţiilor regionale! Dar asta nu a fost o garanţie. O calitate. Nu pentru dumneavoastră. Nu v-a plăcut muzica pusă de Merca. Şi de aici a început tot, nu a contat ca publicului i-a placut. Audienta Radio Cluj e ACUM, 0. 7 market share, sub marja de eroare.

După plecarea directorului Florin Zaharescu din post şi venirea dumneavoastră în post, im primavara lui 2007, la sectia de limbă română a postului public Radio Cluj, spun unii, Merca începe să nu mai fie apreciat la valoarea lui.

Audienţa emisiunii lui nu mai părea să fie un asset valoros pentru Radio Cluj.

Atmosfera tot mai tensionată se instalează în radio. Şi se întâmplă un lucru tot mai nasol, Vocile Radioului, Merca, Daniel Moşoiu, Cristi Ivaneş, sunt nevoiţi, sunt puşi să facă emisiuni despre Sibiu….DE LA CLUJ!

„Bună ziua, sau bună seara Sibiu” spun crainicii radio Cluj in mod hilar, pentru ca ei nu sunt la Sibiu, sunt ….la Cluj, pe strada Donath…Hilar, kafkian.

Merca nu mai rezistă la atmosfera asta si isi ia un an de concediu fara salar. E drept, eu sunt corect, s-a dus la firma lui, deci avea o alternativă, să o dezvolte. Dar alţii nu au alternativa pe care Merca şi-a creat-o. Emisiunea lui dispare din grila, este restructurată. Când omul revine, este trimis de dumneavoastră, domnule manager Bogdan Roşca Zasmencu, ca reporter pe teren, ca şi Miclăuş, Moşoiu, Ivaneş si alţii, să aducă „subiecte”. Intre timp alţii, am lista lor, toate la timpul lor, cu nume, prenume, funcţii şi salarii, ajung ” realizatori”.

Marius Merca îşi dă demisia si pleacă de la Radio Cluj, dupa 21 de ani de radio….

O voce radio Cluj s-a stins.

O seară frumoasă, domnule manager Bogdan Roşca – Zasmencu.

Ne mai auzim…

CAZUL RADIO CLUJ (VI)

Bună seara domnule manager Bogdan Roșca Zasmencu,
Încă odată vă mulțumesc că mi-ați dat Block. Sunteți simpatic, comunicați excelent cu criticii dumneavoastră.

Ce mai faceți, încă un pic și începe weekendul. Vin sărbătorile, va fi fain, nu?

Mi-au venit în minte niște nume de care nu am amintit până acum, valori ale Radio Cluj: Stela Maria Ivaneș, Ciprian Rusu, cel căruia i-a fost scoasă din grilă renumita emisiune Serata Muzicală, cea de muzică simfonică. Și Udrea,Cornel Udrea.

Rețineți ultimul nume. Veți mai auzi de el. Soon.

Și o veste de An Nou. Nu mă opresc, voi scrie și în vacanța de Sărbători. Nu iau pauză.

Vă rog frumos un lucru: nu mai hăituiți angajații Radio Cluj, cei care nu sunt în grațiile dumneavoastră. Nu aceștia sunt sursele mele în Radio Cluj. Nu le veți afla niciodată.

Un lucru vă spun: vocile Radioului încep să se trezească, oamenii ai prins curaj, încep să își domine frica, încep să vorbească cu argumente, despre ce faceți dumneavoastră acolo. Nu mai pot fi intimidați la nesfârșit. Au decis să își asume atitudini publice.

Mâine o public pe prima. Va fi un șoc.

Nu mai avem sport, muzică simfonică, cultură, interviuri cu personalități, muzica din emisiuni e playlist impus de la centru, la Radio Cluj.

Avem în schimb audiență pe 8 județe de 0,7 la sută, sub managementul dumneavoastră, din 2013 începând.

Sunteți tare, ce mai!

Ne auzim mâine seara!

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Ce se întîmplă la Radio Cluj ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *