Ce urmează după Boc 5 ?

Emil Boc a fost premier intre 22 decembrie 2008 – 6 februarie 2012: 1444 zile, adica 3 ani, 11 luni si 13 zile. A trecut prin 5 cabinete!

Istoria demisiei premierului aici

Din acest moment USL Cluj poate avea o problemă majoră în alegerile locale din iunie, daca Boc se decide să candideze sub Feleac. Nu se ştie ce va fi. Dar USL  Cluj nu are un contracandidat foarte tare contra lui Boc. Daca acesta va candida. Pe Boc poate să îl invingă imaginea negativă a populaţiei despre PDL şi guvernarea portocalie, poate să îl invingă situaţia din nivelul de trai, „generalul iarna”. Cu greu actualul candidat al USL Cluj, Marius Nicoară, om cu care Boc a facut cat s-a putut echipă in mandatul 2004-2008, ar putea să îl învingă, cred eu. Nu s-au atacat atunci reciproc, judetul, orasul, au mers inainte tare de tot. Clujul a urcat. Si a dat premierul!

PDL Cluj va trebui sa vadă ce doreşte Boc, care e preşedintele PDL. Rămâne la Bucureşti, revine înapoi doar la catedră, la UBB, vrea politică mare în continuare, vrea să candideze la Primărie?? Deocamdată fostul premier este Preşedinte PDL ales de Congres, deci conduce partidul de guvernământ, în politica mare, la Bucureşti! Poate că o revenire la Cluj ar pica bine filialei clujene zguduită de întâmplările din ultimele 3 luni. Cine ştie ce va fi?

Scenarii se vor face multe, de acum…. Nu e exclus nimic, chiar un Boc-Rus reloaded la Cluj nu e exclus.

Săptămânile viitoare ne vor da răspunsuri. Un guvern nou se va face in 10 zile maximum. E important daca vor fi anticipate sau un nou guvern politic. Nu cred ca trece unul tehnocrat.

Personal am crezut ca Emil Boc isi va duce mandatul la capat dupa ce a scapat de motiunea de cenzura care l-a dat jos. Dar a urmat Cabinetul „Boc 5”. Iata, pana la urma, situatia din tara si caderea PDL in sondaje l-au rapus!

Anul electoral 2012, cu un ianuarie protestatar si cu o iarna grea apasa si mai mult pe umerii tuturor!

Om trai si om vedea ce va mai fi.

 

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Ce urmează după Boc 5 ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *