Certuri intelectuale

Vineri am fost la dezbaterea despre caderea comunismului la UBB, la Casa Universitarilor-ma enerveaza denumirea pompoasa de Colegium Auditorium, ce frumos suna Casa Universitarilor, nu stim sa lasam lucrurile firesti. M-am bucurat ca un clujean a patruns in randul elitelor mediatice pe care ii vedem la tv sau citim cu nesat prin ziare. Rares Bogdan langa Hurezeanu, vocea calda de la Europa Libera si analistul occidental de la Realitatea TV, Bogdan Teodorescu, disidentul Radu Filipescu, politologul excelent Cristian Pirvulescu, ziaristul Bogdan Chireac…E ceva sa ajungi langa astia, chiar daca se cunoaste apropierea dintre Marga si patronii de la Ziua de Cluj…
E de spus ca si in sala erau oameni care meritau sa stea pe podium…macar Gabriel Andreescu, disident si exponent de vaza al societatii civile. Care s-a razboit cu Chireac….in absenta acestuia, negandu-i calitatea de lector pentru ca a facut afaceri cu STS. Iata si un mic scandal intelectual. Pe fond a avut dreptate Andreescu dar trebuia sa ii zica in fata nu in spate…dupa plecarea la aeroport a lui Chireac…orgolii intelectuale.

A lipsit CTP, nu a mai venit, marele absent. Una peste alta au fost discutii interesante dar ma tem ca vor ramane …discutii. Mi-au placut mult Hurezeanu, Pirvulescu si Teodorescu dar si Chireac, cate ne-a readus aminte ca am pornit acum 20 de ani cu 2 ore de tv si acum avem… 75 de canale! Si multe altele….pacat ca intelectualii clujeni nu discuta si ei astfel de chestiuni, ar trebui si la Cluj organizata o astfel de dezbatere. Si nu unii pe podium si altii in sala ci face to face, dezbatere de tip american…M-am cam saturat de aceleasi fete, as vrea niste figuri noi….ca avem si noi la Cluj politologi, jurnalisti, analisti buni dar nu ii scoatem in fata. Si m-a mai enervat ca era prea mult anti Basescu in vorbele participantilor…credeam ca sunt la un colocviu nu in campanie

PS.
Am fost si la Turda la meciul Ariesul-U. A fost asa penibil ca nu ma mai obosesc sa scriu de el. Nu cred in Dulca, nu cred ca poate scoate U din mediocritate. Eu nu il schimbam pe Palilla, mergeam cu el pe proiect daca tot l-am adus. Asa cu 4 antrenori pana acum si cu un lot indolent nu avem nici o sansa sa promovam. Nici una! Pacat de galerie…absolut senzationala iarasi. Suporteri UNICI!

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Certuri intelectuale

  1. Mersi mult.

    As mai spune ca Trend Communicationa a organizat acest Colocviu, si, deci, si asta e o explicatie a prezentei lui Rares Bogdan, ca doar e patron acolo. E normal ca daca tu organizezi sa iti iei partea leului, doar e capitalism.
    Iar ultimele surse ale mele, spun ca si ideea de a chema la UBB candidatii la prezidentiale este tot a lui….idee de altfel salutara si care face imagine foarte buna UBB. Problema e ca Basescu nu va veni, pentru ca Marga e anti Basescu…asta e, noi sa traim ca vine iarna si cresc facturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *