Citiţi un articol despre un om deosebit

M- am bucurat mult că am am putut citit asta aici

E foarte bine că foştii mei colegi de la stiridesport.ro  l-au descoperit acum pe dl. Dan Ion Mihălcean. Eu am lucrat cu dânsul la documentarea pentru cartea mea si a lui Bogdan Stanciu, „Cluj contra Cluj. Istoria celui mai vechi derbi local din România. „U” Cluj – CFR Cluj, editura Eikon 2012. Si spun doar atât. Fără ajutorul dânsului şi a statisticilor minunate pe care ni le-a pus amabil la dispoziţie nu reuşeam să ducem munca la capăt. Statisticile dl. Mihălcean au fost coroborate de noi, cei doi autori, cu meciurile dintre „U” şi CFR înşiruite în cărţile stufoase, Agora 1 si Agora 2, ale regretatului istoric Gh. I. Bodea si sunt identice. Bodea este venerat de galeria lui „U”, este considerat alături de regretatul gazetar Ioan Chirilă istoricul oficial al clubului universitar. Cărţile lui Bodea sunt fundamentale din multe aspecte. Discuţia asta nu o port acum aici, vizează specialitatea dânsului istoria şi, mai larg, istoria sportului şi fotbalului clujean. Cu altă ocazie.

Revenind, colaborarea cu dl. Mihălcean, căruia îi mulţumesc şi pe această cale, ne-a ajutat enorm. In acest moment, eu, în calitate de autor, consider cartea despre „U” Cluj scrisa de dl Ioan Mihalcean, „U” Cluj—mai mult decât o legendă” drept Cea mai buna carte cu date statistice despre echipa de fotbal „U” Cluj care s-a scris vreodată. Din câte ştiu, ea se mai găseşte de cumpărat la standul promoţional al clubului Universitatea din Iulius Mall. Nu  ştiu preţul actual, eu am cumpărat-o de acolo acum trei ani la 40 de lei. O recomand cu căldură. Cine o va cumpăra şi va citi, va fi foarte satisfăcut de informaţiile şi fotografiile de arhivă din acea carte.

 

 

PS. Coperta cărţii pe care nu o puteam scrie fără ajutorul dl. Ioan Mihălcean. De altfel, acesta este menţionat în volum primul în lista celor care au sprijinit apariţia unei cărţi despre derbiurile dintre „U” Cluj şi CFR Cluj.
Cluj contra ClujBUN

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *