Clujul meu iubit (7)

Reiau azi, dupa ce m-am oprit datorita „Jurnalului de Tiff” pe care l-am tinut in timpul extraordinarului Festival de Film International TIFF 2009, serialul meu subiectiv „Clujul meu iubit”. De fapt pe un blog eu cred ca totul tre sa fie subiectiv, chiar pana la limita, dar intr-un limbaj decent, pentru ca totusi o chestie publica. Scriu ce simt, daca le place altora si se regasesc bine, daca nu, raman cu audientza pe care o am. Oricum, majoritatea desconsiderat blogurile si nu reactioneaza, nu au opinie, sau pur si simplu nu au chef sa se expuna. Ii inteleg….Si bloggerii doresc audientza, vor sa fie cititi, comentati. In alta ordine de idei vreau de aici sa salut excelenta performanta pe care a realizat-o jurnalistul si bloggerul clujean Mihnea Maruta care a intrat in primele 10 bloguri ca influenta intr-un top recent. Felicitari!

CLUJUL S-A RURALIZAT FOARTE TARE

Am analizat din luna mai pana acum publicul eteroclit prezent pe „floaster”. Sigur, nu cu mijloace sociologice, ci cu spiritul meu de observatzie pe care il mai detin si cu curiozitatea mea care nu s-a tocit in toti anii astia.

– compozitia teraselor e fascinanta. De la gagici misto care vin la agatat clar, cu super toale decoltate si transparente la smecheri de Romania, veniti si aia sa isi traga gagica tare, cu un limbaj si cu atitudine care se asemeana ca napoletanii din filmul „Gomorra”. Nu cred ca au duritatea aia, cred ca is mai lasi.

– oameni de afaceri care isi trag sufletul, mai beau si ei o bere

– grabitzi cu diverse treburi plini de sete

– ziaristi boemi

– politicieni in momente de relaxare, portocalii si pesedisti mai ales am vazut

– straini in vizita, turisti maghiari

– femei foarte singure, care vorbesc despre tradari in dragoste. Am vazut cateva care plangeau. Poate aveau drame.

– multi navetisti, inca mai exista tagma asta

– extrem de multa lume prost, da foarte prost imbracata. Incepe sa se faca simtita in Centru expansiunea magazinelor second hand tip Tabita unde, chiar daca ai sansa sa mai gasesti toale misto, marea majoritate tot marfa de mana a cincea ea. Ruralizare.

Prostul gust invaluie tot mai mult Clujul, mai ales in atitudini, in limbaj. Eu nu am mai auzit langa mine o discutie misto despre orice altceva decat de bani de luni in sir. Cu exceptia amicilor mei, care sunt geniali, nu-i asa, aud numai prostii. Bani, bani, bani, nimic altceva. Este o lume tot mai mercantila, tot mai pragmatica, o jungla urbana maxima. Ma simt tot mai marginalizat, tot mai exclus, nu sunt valorile in care cred si pe care le exprim. Cred ca sunt tot mai neadaptat actualei societati. Cred ca la mine e problema…

Duceti-va si ascultati povestile. Sunt destui care vorbesc foarte tare, mesele sunt foarte apropiate, nu trebuie decat sa stai sa asculti, sa bei o cafea…..

la stadion la U am vazut ruralizarea maxima….U nu mai are legatura demult cu mediul universitar, nici pe departe, e foarte rurala multimea care vine, e dezastru. Sincer, e o degradare tot mai mare, majoritatea care ii stiam nu mai vin din cauza asta, nu se mai simt bine pe tribuna. Din pacate lumea inceteaza sa mai aiba stil, tot mai mult….

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *