Clujul meu iubit (II)

Mie imi place Clujul vara mai ales fara studenti, cand e cvasi- gol,  cand strazile vechi din centru sunt parca lovite de o bomba cu neutron, care lasa fara suflare orasul. Ma plimb indelung, mai adast la o cafea. UBB-ul, strada Kogalniceanu, I. C Bratianu sunt superbe cand sunt goale, arse de soare. Micul anticariat vizavi de Academia Dima este foarte bun-recent mi-a luat 24 de casete de muzica rock, blues, electronica-ascult in masina-nu am CD numai casetofon. E interesant si „floasterul” semi-pietonal, asa facem noi, clujenii, lucrurile, pe jumatate- dar mult mai atractive sunt stradutele de pe langa zidul medieval al Clujului. Pentru peripatetizari aleg Gradina Botanica, loc de dezbatare in stil noician, cu plimbari prelungi si meditatii adanci. Pe vremuri aici sarutam abitir da s-au dus timpurile alea. Ma urcam in vechiul turn de unde vedeam un Cluj burghez-acum tot mai rural. Centrul e impanzit de smecherasi de oras, la Turabo tot mai multi cocalari vin asa ca ma refugiez in zona Klausen-Krakcjar-Shadowww cu opriri nocturne la Janis sau My Way…noile atractii ale boemei….

Ce sa fac daca minti bolnave au distrus vechea gradina de vara „Boema”. Poate citeste postu asta ceva finantator sa faca o gradina. Ii asigur eu PR-ul gratis, ca is meserie. Nu mai avem gradini de vara, nu mai avem locuri linistite, poate cu exceptia gradinii „Hoia”. Daca mai stiti altele, postati comennt-uri, sa stie „Boboru”.  In Parcul Central alti idioti au distrus Cazinoul si au rupt brate din statuia care alcatuiesc fantana din fata. La „Cazi”  in vara fierbinte din 1994 m-am uitat la Mondialele de fotbal si dupa ce am batut Argentina lui Balbo si Batistuta m-am aruncat cu inca vreo 10 nebuni in lac! Si locul ala retras, super gradina, s-a dus dracului, ce sa mai zic de stabiliment. Cum poate cineva sa isi bata joc de un loc care a functionat bine ani si ani, si pe vremea” lu Ceasca”, habar nu am! La „Cazi” era o super discoteca in anii 80-90, si vara separeurile de pe terasa erau pline ochi…Asa stim noi sa ne batem joc de tot! Primarul Apostu a declarat in exclusivitate pentru „Adevarul de Seara” ca va reface Cazinoul, mai ales ca acesta este in patrimoniul Primariei in acest moment. Doamne ajuta! 

 PS.

trei recomandari din presa locala: a. articolele lui Dora Mircea Radu din „Clujeanul” editia  printata, despre TIFF, 20 si 27 aprilie, primul antologic, f bun .

b. articolul lui Andrei Marga despre capitalism, din „Ziua de Cluj”, 27 april

c. editorialul lui Florin Danciu din „Foaia Transilvana” , 27 april.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *