Clujul traieste si freamata!!

Faptele: 4000-5000 de suporteri ai echipei de fotbal de divizia B  „U” Cluj au iesit in strada, azi, intr-un miting autorizat. am fost si eu acolo, vorba lui BUG Mafia. Fara incidente, fara injurii, la adresa unei echipe campioane, C FR 1907 Cluj, detinatoare en -titre,  a Cupei Romaniei, cu participare de succes  prima oara  a unei echipe clujene in pretentiosul „Champions League”. Formidabil. „U” Cluj, ca si club de fotbal, NU are stadion propriu, are un lot remaniat, sta  prost in clasament. Dar implineste 90 de ani. E mult, e putin??

Motivul: „sensibilizare a opiniei publice pentru soarta clubului”-scrie presa in ansamblul ei.

Ce nu pricep eu:

– care e rezultatul Pragmatic al initiativei?

– cine ofera, in Criza, sprijin financiar echipei?

– de unde vine iubirea asta, fanatismul asta, pentru o modesta echipa de serie B dar cu traditie mare??

– de ce Niciodata „U” Cluj nu a dorit Performanta? au dreptate regretatul Ioan Chirila ca „U” e „echipa elanurilor nestavilite”  sau istoricul Gheorghe I. Bodea ca „U” e o „Idee”???

ceea ce s-a petrecut azi in Centru e ENORM!!  In orasul care a dat echipa campioana, castigatoarea Cupei si merituoasa in Champions League vine o echipa de serie B si scoate in strada 5000 de oameni!!

Recunosc ca eu nu inteleg, nu pot procesa, sunt uluit! Ce zic oare sociologii de asta ca eu nu am explicatii rationale!!

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Clujul traieste si freamata!!

  1. Pentru Poli Timişoara au ieşit mai mulţi. Şi nici noi nu avem mare lucru, rivala UTA se laudă cu mult mai multe trofee ca noi.

    E atracţia către cel mic. Ataşamentul către cel slab şi plăpând. Aceste echipe, „U” şi Poli, fără suporterii lor, ar fi murit. Ele trăiesc, şi -mai mult!- prin ele spiritul oraşelor rămâne viu. Indisolubil. De nestrămutat.

    Nu contează unde este o echipă, contează oamenii din spatele ei. Chiar mi-ar place să citesc într-o zi o istorie a lui „U” .. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *