COMUNICAT APPC: “Legea defăimării” e inutilă

COMUNICAT DE PRESĂ APPC: “Legea defăimării” e inutilă

Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj consideră o „lege a defăimării” inutilă, în condițiile în care instrumentele avute acum la îndemână pentru protejarea demnității și imaginii persoanei sunt suficiente.

“Consider că în acest moment există instrumentele legale necesare pentru ca orice persoană sau grup social să-şi apere imaginea şi demnitatea, atunci când aceste drepturi îi sunt încălcate de către un jurnalist. Astfel, cred că o lege a defăimării este inutilă şi nu ar face decât să îngrădească dreptul la liberă exprimare al jurnaliştilor”, spune președintele APPC, jurnalistul Remus Florescu.

APPC a fost înființată în 2005 și militează pentru perfecţionarea profesională a jurnaliștilor, pentru crearea unui climat decent şi echilibrat de dezbatere între media și ceilalți actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului în societate, precum şi pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice. Asociația reuneşte peste 60 de jurnalişti clujeni de la peste 20 de publicații, posturi de radio, televiziuni şi platforme online.

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “COMUNICAT APPC: “Legea defăimării” e inutilă

  1. Da, se pare ca mai marii natiei stiu tot mai bine ce trebuie sa faca cu jurnalistii care-i calomniaza. Foarte bine. Viziunea „imbecililor” este truncheata, nu am primit raspuns la intrebarea: ce facem cu miile de cazuri de furt, delapidare, coruptie, devalizare, jaf, nepotism, coruptie etc? Cum le multumim jurnalistilor care isi risca viata pentru a se documenta si pentru a scrie despre acesti criminali? Haideti sa stam drept si sa judecam drept. Accept ideea ca trebuie sa-i pedepsim pe cei care comit abuzuri cu condeiul si scriu despre romi ca sunt niste tigani nenorociti dornici doar de furt si violuri (desi, ramana vorba-ntre noi este o lege antieuropeana) . Eu propun si o lege prin care toti jurnalistii care identifica cazuri concrete de furt/delapidare/ coruptie etc si prezinta probe concrete sau dau organelor de ancheta „indicii temeinice”, sa primeasca 25% din valoarea prejudiciului. Alo, Parlamentul? Aveti curajul sa ridicati mana pentru a vota o asemenea lege? Acum sa va vad. Cand copilul are rezultate bune trebuie sa-l rasplatim iar cand greseste sa-l pedepsim. D-le Tibi Farcas si Remus Florescu va propun sa strangem semnaturi pentru o asemenea lege. Accept sa ma ocup de redactarea legii si voi veni cu 15 000 de semnaturi. OK? Cand incepem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *