Condamnarea lui Năstase. S-a încheiat o epocă

Moment politic important ieri în România. Condamnarea, pentru a doua oară, a lui Adrian Năstase, acum pentru luare de mită, la patru ani de puşcărie cu executare, este finalul unei epoci. Cariera politică a lui  Năstase e terminată. Omul atotputernic din 2000-2004, ceea ce era cunoscut ca regimul Năstase, e gata. Presa aproape a sucombat în acel regim, sub o presiune gândită în laboratoarele pesediste nemaintâlnită. Asta nu pot uita, nici un ziarist simplu nu poate uita. Singurul lucru bun, de atunci, il datorăm lui Vasile Sebastian Dâncu, Ministrul Informaţiilor Publice, care a reuşit să impună Legea Informaţiior Publice.

Cel mai simplu e acum să spui că Băsescu e în spatele deciziei, să iei la mişto statul de drept, decizia unanimă a judecătorilor de la ÎCCJ. Dar cred că nu e aşa.

Spectacolul pe care premierul în funcţie, Victor Ponta, l-a dat la televiziunea de partid, RTV. a fost JALNIC. Cel care îi datora totul lui Năstase a încercat să îl scape in toti acesti ani dar nu a putut. Vom vedea cum va termina şi Ponta, pentru ca e o mare dezamăgire. Evident nu face faţă funcţiei, se vede de la o poştă, nu trebuie să fii expert să vezi că e complet depăşit.

Spre deosebire de alţii, eu cred că omul politic Victor Ponta se află pe o pantă descendentă iar cariera lui politică se apropie de sfârşit. Poate că nici nu va duce mandatul de premier până la final, e posibil şi asta.  Ar trebui remaniat.

Anul 2014, aşa cum scriam în primul post din acest an dedicat politicii, a început în forţă. Şi astăzi avem trei procese interesante. Necolaiciuc, Fenechiu şi medicul Brădişteanu, din nebuloasa poveste cu sinuciderea lui Năstase. Acesta chiar a crezut că nu există Justiţie DELOC în ţara asta!

 

Iată că s-a înşelat. Adio Nasty!

O analiză mai pe larg excelent scrisă de jurnalista bucureşteană Sorina Matei, aici

Părerea ta contează:

comments

One thought on “Condamnarea lui Năstase. S-a încheiat o epocă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *