Copa du Mundo 2014. Final de poveste

Am aşteptat nerăbător să înceapă Mondialul. Îmi dă o stare specială, e o competiţie cu totul specială. Trist e că nu e şi România, aşa, de vreo 16 ani, pe acolo. Din păcate. Nu ştiu când vom mai prinde un Mondial. Trebuie un selecţioner nou, Piţurcă mi se pare că şi-a atins limitele. Nu îmi place nici ca OM nici ca, mai ales, antrenor. Cred că a stat suficient.

Problema e că nu ştiu dacă avem variante. Poate Olăroiu, Dan Petrescu, Reghecampf să fie soluţii. Trebuie încercat altfel stăm pe afară.

Nu am scris de Mondiale până acum pentru că am preferat să mă uit la meciuri. Am văzut 95 la sută din Mondial. Faptul că unele meciuri sunt la ora 01.00 până la 03.00 îngreunează enorm vizionarea. Unele le-am văzut noaptea, altele nu,

Ca de obicei am ţinut cu Italia, dar am fost avertizat de prieteni că se va repeta povestea din 2010, din Africa de Sud, când Italia nu a jucat nimic şi a plecat din grupe.

La fel şi acum, foarte nasol. Un joc urât, soluţii puţine, totul pe Pirlo şi de la Pirlo sus pe Balotelli. Şi ca atât. O Italie fără soluţii, fără clasa din 1970, 1982, 1990 sau 2006, care erau chiar echipe cu valori. Nu mai există un Bettega, un Causio, Pablito Rossi, Roby Baggio, Schilacci, Del Piero sau Totti.

suarez

Italie e o echipă la pământ. Totul vine din campionat, care  a căzut ca şi valoare, după eternele scandaluri Calciopolli, Moggiopoli etc.

Fără stranieri Italia e foarte slabă. Anglia, Spania, Germania, Franţa sunt campionate mai atractive în acest moment decât Il Calcio.

Stilul italian trebuie reinventat altfel Italia se va scufunda în beznă.

Un singur gest de mare echipă: demisia lui Prandelli şi a preşedintelui Abate.

În rest urmărim un Mondial interesant, cald, viu, cu echipe surpriză: Costa Rica. Şi cu Olanda in pole position să câştige Cupa. Să salveze onoarea Europei.

Încă nici o echipa europeană nu a câştigat un campionat organizat în America de Sud.

Vom vedea ce spun olandezii, nemţii, belgienii, francezii. Şi mai ales Brazilia, Chile, Mexic, Argentina, Columbia.

Urmează notte magiche dar fără azzurri mei!

Viva La Mondial!

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *