Cum a fost astăzi la lansarea candidaturii Aureliei Cristea de la PSD Cluj

Partidul Social – Democrat (PSD) Cluj a lansat-o oficial în lupta pentru primărie pe fostul ministru pentru dialog social, deputata Aurelia Cristea, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD.

PSD Cluj a organizat o conferinţă de presă, astăzi, de la ora 10.00 la sediul de pe Eroilor, sus la etaj, în curtea comună cu PNL, rivalul de moarte, care mizează la primărie pe eternul Emil Boc, care vrea al patrulea mandat.

Forfotă mare, full de presă, de toate culorile, de la toate gazetele şi de la două televiziuni, TVR Cluj şi Digi 24 Cluj-Napoca.

CRISTEA

Sediul PSD e modern, cu mesaje politice de stânga pe pereţi, aşa cum stă bine unui partid social – democrat.

Horia Nasra, PR-ul partidului întâmpină presa. „Mai stăm încă cinci minute, să vină toţi”, strigă el preocupat. În holul larg trei lideri PSD stau la un pahar de vorbă: eternul Remus Lăpuşan, şeful pe judeţ, eternul deputat Cornel Itu, deputata Aurelia Cristea, coafată, aranjată, la patru ace. Arată bine.

La masa ovală de conferinţă este invitată şi avocata Laura Chiorean, şefa Organizaţiei Judeţene de Femei. Participă şi ia cuvântul după ce eu intervin şi rog conducerea, pe final de conferinţă, să îi dea şi ei cuvântul, mai ales că avem un candidat femeie la Primărie, prima oară în 26 de ani de politică la Cluj-Napoca.

Full de ziarişti, nume grele sau jurnalişti mai tineri, Cosmina Fernoagă, Eugen Olariu, Alin Golban, Cosmin Puriş, Codruţa Simina, Vali Mălăescu, Mihaela Trif, soţii Mureşan de la siteul Clujazi.ro. Şi sussemnatul. 

Începe conferinţa.

Presa e dezamăgită, PSD Cluj nu anunţă lista de candidaţi eligibili la locale. Se aruncă presei, la insistenţele unor colegi, o informaţie importantă. La Consiliul Judeţean NU mai candidează Dan Canta, un vechi pesedist.

Pe surse eu vă spun, cu patru luni înainte,  că Dan Canta va fi pe lista eligibilă de consilieri locali!

Se anunţă negocieri avansate cu UNPR Cluj, condus de un fost pesedist de vază, Ştefan Dimitriu. „Discutăm, vedem, negociem”, spune Lăpuşan.

De asemenea, deputata Aurelia Cristea răspunde unei întrebări şi confirmă. Şi Horia Nasra, PR-ul PSD Cluj, va fi pe lista de consilieri locali. Nu ştim dacă pe loc eligibil, asta nu s-a spus. Va fi anunţată mai încolo.

30 la sută din lista de la municipiu va fi pentru femei, tineri, membri care nu au mai avut funcţii publice.

 

Se anunţă şi numele pe lista de candidaţi ai Consiliului Judeţean. Apar numele avocaţilor Laura Chiorean şi Vladimir Mătuşan.

Lăpuşan citeşte lista cu candidaţii PSD la primăriile din judeţ. Se confirmă  candidatura la municipiul Cluj-Napoca a deputatei Aurelia Cristea. E un moment politic important. În trecut au candidat Lăpuşan, generalul de poliţie Pop Teodor Puşcaş, Marius Nicoară ultima dată din partea USL, adică PSD-PNL, în 2012, bătut de Boc cu 1200 de voturi!

Itu adoarme sala cu intervenţia lui. După ce Laura Chiorean îşi expune proiectele Organizaţei de Femei social democrate, şi anunţă „că avem peste 2000 de femei implicate în organizaţie, active, sper să şi candideze la consiliile locale, asta va fi mai greu, să vedem”, aşa, pe final,  pun şi eu două întrebări doamnei candidat Aurelia Cristea, deşi nu intenţionam, credeam că  numele grele de ziarişti din sală  le vor pune.

Întrebările mele:

1. Dacă a discutat strategii de campanie electorală cu Lia Olguţa Vasilescu, primăriţa de la Craiova pentru a optimiza şansele de a câştiga Primăria Cluj

2. dacă crede că alegătorii clujeni care vor veni la urne sunt pregătiţi să voteze o femeie.

Iată ce a răspuns Aurelia Cristea: 

 

1. Am avut discutii cu colega mea de la Craiova, cu Olguta Vasilescu, vizavi de modul in care ea a procedat, dar sunt niste diferente culturale evidente si nu avem cum sa facem acelasi lucru sau sa replicam ce s-a intamplat acolo si nici nu imi doresc acest lucru. Imi doresc sa ascult si sa invat din experienta pe care ea a avut-o acolo.

 

2. Cred că electoratul clujean este pregătit să voteze un om onest, care în trei ani de mandat (n.n. se referă la cel de deputat) pe care l-a primit de la clujeni a demonstrat că este aproape de cetățeni și în continuare își asumă responsabilitatea de a promova acele lucruri pe care clujenii și le-au dorit și sunt pregătiți să voteze un proiect de viitor. Aici nu este vorba despre o femeie sau un bărbat. Este vorba despre management administrativ, despre un om ce îndeplinește anumite criterii, care le dă lor siguranța că banul public va fi utilizat cu responsabilitate, că nu vom mai avea situații de corupție și netransparență administrativă, că în primul rând vor prima oamenii și nu caracatița formată de administrația PDL.

 

Candidaţii PSD la primării:

Primăria Cluj-Napoca: Aurelia Cristea

Turda: Cristian Matei

Dej: Morar Costan

Câmpia Turzii: Radu Hanga

Gherla: Ioan Neşelean

Huedin: Marius Farkas. 

Lista candidaţilor la primărie:

1 CLUJ-NAPOCA –  CRISTEA AURELIA
2 TURDA – MATEI CRISTIAN
3 DEJ – COSTAN MORAR
4 CÂMPIA TURZII – HANGA RADU
5 GHERLA – NESELEAN IOAN
6 HUEDIN – FARKAS MARIUS
7 AGHIREŞU – HOZA SEBASTIAN
8 AITON – FĂGĂDAR NICOLAE
9 APAHIDA – FATI GRIGORE
10 BACIU – MUREŞAN IOAN FLORIN
11 BOBÂLNA – MUREŞAN AUGUSTIN
12 BUZA – CHEŢA MARCEL
13 CĂIANU – POP VASILE
14 CĂLĂRAŞI – CÂMPEANU MIHAI
15 CĂMĂRAŞU – MOCEAN MARCEL
16 CĂŞEIU – BOLDOR SILVIU
17 CĂTINA – BOTA ALEXANDRU
18 CHINTENI – SUCIU LUCIA
19 CIUCEA – POPA IOAN
20 COJOCNA – TUŞA COSTAN
21 CORNEŞTI – JULEAN DOREL
22 CUZDRIOARA – RUS CASIAN
23 DĂBÂCA – CHIDEAN AUREL
24 FIZEŞU GHERLII – MUREŞAN VIRGIL
25 GILĂU – SFÂRLEA DUMITRU
26 ICLOD – PÎRTOC EMIL
27 JICHIŞU DE JOS – MONCEA IOAN
28 JUCU – POJAR VALENTIN DOREL
29 MĂNĂSTIRENI – CONDOR IONUȚ
30 MÂRGĂU – UNGUR PETRE
31 MICA – ZELENCZ TIBERIU
32 MIHAI VITEAZU – SASU GLIGOR
33 MINTIU GHERLII – OLTEAN DUMITRU
34 MOCIU – ŞUTEU DUMITRU
35 MOLDOVENEŞTI – BOJAN VIOREL
36 NEGRENI – CRISTEA PETRU
37 PANTICEU – LUNGU ARON
38 RÂŞCA – ABRUDAN ALIN SORIN
39 SĂCUIEU – FILIP CORNEL
40 SÂNMARTIN – FÂRTAN IOAN
41 SUATU – BONCEAN DANIELA
42 ŢAGA – SUCIU IOAN
43 TRITENI – SAŞA VALER
44 UNGURAŞ – ISTVAN IOAN
45 VALEA IERII – LUPEA DOREL
46 VIIŞOARA -ROMAN IOAN

 

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Cum a fost astăzi la lansarea candidaturii Aureliei Cristea de la PSD Cluj

  1. Daca Romania ar fi doar a lor, a celor care au schingiuit aceasta tara, i-au mutilat trecutul, prezentul si viitorul si nu ar fi si a mea, a celor care gandesc ca mine, le-as ura mult succes. Romania asta este si a mea si mie imi pasa, mai ales de viitorul ei. Nu vreau sa emigrez sau sa-mi bag capul in nisip ca sa va las pe voi sa mai ciuguliti, mari escroci care ati fost prin Parlament, Ministere, Consilii Judetene, Primarii… . As vrea sa va blestem, sa va arunc in fiecare zi o flegma in ochi si sa va dau un ciomag in freza, pentru ca meritati. Sunteti vinovati pentru tot raul din tara asta…asa sa va ajute Dumnezeu. Ma pun in genunchi in fata alegatorului si ii cer …opriti bestiile… nu mai votati cu ei, cu cei care au avut functii in aceasta tara. AJUNGE. ESTE SINGURA SOLUTIE, SINGURA SPERANTA, ALTA NU MAI AVEM. Unde era duduia… cand gasca de idioti furau, ce a facut cand a fost la minister? A ocupat un fotoliu caldut. Multumim d-na Cristea , ajunge, valea…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *