Cum a fost la emisiune la NCN TV

Vineri seara, dupa lansarea cartii lui Cristi Aszalos in loc sa ma duc la o bere normala, fireasca, de final de saptamana,  am fost invitat la NCN TV, la o emisiune cu tema tripla. Despre cartea despre tabloidizarea presei sportive al lui Cristi, despre expozitia mea de ziare si despre ultimul sondaj IRES referitor la consumul media in Romania. O ora a fost evident prea putzin. Am mers deci insotit de Cristi direct de la lansare iar la sediul NCN TV Clu ne-am intalnit cu amfitrionul Marius Benta si celalalt invitat, deopotriva si actionar al postului, profesorul Vasile Sebastian Dancu.

A fost o emisiune interesanta,  eu cu Cristi am vorbit destul de putin, dl profesor analizand mai pe larg fenomenul mediatic.

– Cristi a vorbit inspirat despre ce e tabloidizarea, despre incredere si decredibilitate in media scrisa si in media in general

– eu am expus doua ziare interbelice clujene. Apoi, dupa ce am opinat si eu pe tema expozitiei dar nu numai, am pus intrebari sociologulului despre sondajele recente inclusiv cel despre perceptia asupra fotbalului la noi, unde „U” are 1 la suta suporteri si CFR 3 la suta, mai ales ca profesorul a fost criticat pe facebook  pentru faptul ca fiind actionar cu Paszkany la trustul sau media ar favoriza in sondaj CFR. El a explicat ca e un sondaj national, il face de ani de zile, unde CFR a scazut de la 18 la 3 la suta in ultimii doi ani (amanunte aici www.ires.com.ro) dar a mai dat si alte explicatii despre sondajele sale inclusiv despre cel din ziua arestarii primarului Clujului in care sonda o serie de posibili candidati la primarie.

Una peste alta, desi suntem toti trei foarte diferiti unii de altii, dar uniti de aceeasi pasiune, analiza mediei, cred ca a rezultat o emisiune relativ buna.

Mai multe explicatii despre sondajele IRES aici:

http://oradecluj.oradestiri.ro/vasile-dancu-pentru-ora-de-cluj-nu-ne-intereseaza-nici-pe-mine-nici-pe-ioan-rus-niciun-fel-de-candidatura/actualitate/2011/11/14/

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *