S-a pornit o campanie tip bulgare de zapada, initiata de Gabriel apoi preluata de Chinezul, apoi de Dan Olteanu dar si de altii. Cum ar fi asta, sa fiu din nou in clasa a 9-a? e intitulata tema iar reactiile sunt interesante. Rugat sa scriu am achiesatla idee pentru ca e faina tema. Deci daca as fi in a 9-a as:
– invata mai bine la matematica si fizica, ca sa nu cad la treapta a doua, asa cum mi s-a intamplat, eu fiind natura umanista dar nimerita la un liceu unde mate si fizica erau decisive. Nu am chemare pentru aceste materii, din pacate, mi-ar fi placut, pentru ca iti ordoneaza mintea, devii foarte logic de cele mai mult ori.
– as ramane acelasi rocker rebel dar si acelasi pasionat de sport
– as pune in continuare muzica rock in pauze, gest pentru care am fost prigonit de unii profesori comunisti. Dar experienta a meritat, in 1986 rasuna AC/DC si Metallica la fostul Liceul de Telecomunicatii George Baritiu in pauza mare, era o performanta atunci, credeti-ma!
– as face mult mai mult sport
– as citi si mai mult, mult mai mult decat am citit.
– as iubi la fel de mult ca atunci. Apropo, mi-am gasit prima iubire, din pacate neimpartasita, din liceu, pe facebook, e in Spania si are copil de …22 de ani (poveste complicata)
– as merge in continuare la Chios, la halba de bere de 6 lei si la Crasma Ursus, jos in „bomb”a, unde acum e Janis Stuff. Oooooo ce vremuri.
– as face tractiuni in parcul Babes, as inota si m-as uita la gagici la strandul Babes.
– as fi ascultat in continuare Europa Libera
– i-as iubi pe ai mei asa cum ii iubesc si astazi, bucuros ca mai traiesc. In ultimii ani ne-am regasit mult unii pe altii si e extraordinar
-as merge in continuare la Iris, Compact, Holograf, jazz, Andries chiar Cenaclu, am prins tot, sunt un norocos.
-as merge la Top 10 la Sergiu Alex, fenomen de care a scris Ovidiu Blag in fostul saptamanal Foaia Transilvana, acum 4 -5 ani. Cine nu e clujean nu poate pricepe, efectiv, ce scoala muzicala a fost Top 10, ce fenomen de culturalizare muzicala quality a fost!
As face multe altele. Principala frustrare e ca am picat la treapta a 2-a, vina imi apartine, ai mei imi luasera meditator la mate dar nu imi statea capul efectiv. Sincer imi pare rau. Principala bucurie e ca am fost un tanar rebel, rocker si amator de lectura intensa, de experiente tipice varstei, primul dans, primul sarut, prima noapte pierduta, prima betie. Liceul a fost fabulos, adica a 9-a si a 10-a, in centru la Baritiu, unde e si acum.
Apoi rockul si un grup de amici cu care sunt si acum prieten la catarama au fost efectiv modurile mele de rezistenta impotriva comunismului, am facut a 9-a si a 10-a in comunism. Plus ascultatul zilnic aproape a Europei Libere cu Monica Lovinescu, Alain Paruit, Virgil Ierunca, Emil Hurezeanu, Metronomul lui Radu Teodoru si Voiculescu (ala cu disco nu Felix Motanul), Nicolae Constantin Munteanu, Max Banus, emisiunile „Actualitatea romaneasca”, „Teze si antiteze la Paris” etc etc.
O tempora!
Conform lepşei iniţiate de Gabriel şi retransmise de Dan, dau mai departe rugămintea leapşă către prietenii mei mai demult sau mai puţin demult liceeni: Ovidiu Blag, Daniel Rus şi Andrei Aroneţ. Ce ziceţi ?
Bune practici privind această leapşă:
- scrie minim 3 lucruri pe care tu le-ai fi început din clasa a 9-a specificând şi cum anume te-ar fi ajutat
- transmite leapşa mai departe la minim 3 prieteni, maxim 5
- scrie astfel încât să generezi comentarii, vrem să pornim o discuţie constructivă
- nu trebuie să scrii prea mult, însă nu trata leapşa superficial (un 400-500 de cuvinte e foarte bine)
- preia şi regulamentul în articol ca să ştie lumea ce trebuie să facă
- răspândeşte mesajul prin social media, însă fără a spama, vrem doar să ştie lumea de ea
Dacă ai preluat leapşa, te rog să laşi un link la comentarii, ca să te includ printre cei care au scris.
Frumos articol, respectele mele :).
Vroiam să te întreb dacă găsesc cartea ta pe undeva, dar am citit la pagina de Despre că tirajul a fost epuizat.
Îţi mulţumesc pentru articol si că ai dat leapşa mai departe.
Cu placere, a fost o idee buna.
Recentam mai primit 20 de exemplate, de la Bucuresti, de la editura care a co-editat cartea. Deci mai am disponibile 10 exemplare, ca restul de 10 le pastrez pentru mine si protocol. Trimite-mi un mail aici: tibifarcash@yahoo.co.uk cu adresa ta postala. Ok?
Am trimis detaliile :D. Abia aştept să o citesc :).
Bravo Tibi, la munca cu tine, scrie scrie scrie, ca nu mai esti in liceu sa pierzi vremea 🙂
urmez indemnul, nu se vede tovarisci?