Cum devine incet Romania o natiune de handicapati

Am citit uluit ultimul sondaj al firmei de consultanta GFK pe preferintele de viata ale romanilor, dat in presa scrisa de azi.

Este uluitor, ne indreptam spre un dezastru de natiune.

Iata cele mai interesante date pe care le spicuiesc eu

1. dupa o zi de munca 9 din 10 romani isi petrec seara in fata televizorului

2. 6 din 10 romani declara ca nu merg la concerte, spectacole, restaurant sau cinematograf

3. programul TV este principala preocupare recreativa a romanilor, urmat de shoppingul de alimente si ascultarea muzicii preferate

4.romanii nu citesc carti! 39 la suta din cei cu varste de peste 15 ani nu deschid niciodata carti

5.40 la suta citesc 1 data pe saptamana

6. cei mai lenesi la citit, cei de peste 55 de ani, din Oltenia si Dobrogea

7.60 la suta din repondenti nu fac miscare

8. daca ar fi sa aleaga dintre bani si mai mult timp liber, 2/3 din populatie tarii ar bifa, pragamatic, prima varianta.

CONCLUZIILE MELE

Romania este tot mai mult o natiune statica, inculta, care bovarizeaza la televizor. Va fi peste mult timp tot mai bolnava pentru ca manaca gras, nu face miscare, lucru care afecteaza sanatatea. Cel mai mult ma doare ca nu se citeste, iar asta va duce la prabusirea pietei editoriale. E o natiune tot mai materialista, banii joaca un rol tot mai important iar valorile spirituale sunt pe duca.  Cu o atitudine pasiva demonstrata de acest sondaj nu se poate cladi o democratie participativa. Concluziile mele se refera strict la datele livrate de GFK.

 UPDATE- Romanii „injura” guvernul Boc

La numai o zi dupa ce am scris cele de mai sus apare un alt sondaj interesant, citat de ziarele locale „Faclia de Cluj” si „Ziua de Cluj”, cele mai puternice ziare locale clujene. Intitulat „Barometrul social si economic” el a fost realizat de International Brand Consultants (IBC), noua firma a specialistului in sociologie si comunicare Vasile Dincu. Acesta s-a despartit de fosta sa firma care l-a facut celebru, Metro Media Transilvania, intr-un mod care nu a fost dezbatut de presa, nu a interesat. Desi lucrurile sunt interesante acolo….In fine.   Sa vedem ce zice acest „Barometru….”

1. 45 la suta dintre romani sunt optimisti cand se gandesc la viitori, deci 38 sunt rezervati iar 13 pesimisti, 5 la suta nu raspund.

2. 42 % sunt destul de multumiti cum traiesc, 39 nu prea sunt multumiti, 14 deloc, 1 nu raspund

3. 41 % nu prea sunt multumiti cu banii pe care ii castiga, 30 sunt destul de multumiti

4. Romanii au profitat in ultimii 20 de ani de deschiderea granitelor si de eliminarea vizelor. astfel unul din trei romani au calatorit in afara tarii, 34 %, cu  alt scop decat cel de a lucra.

6. Romanii „injura” Guvernul Boc. Astfel 65 la suta sunt nemultumiti si spun ca situatia tarii s-a inrautatit decand e Boc la putere iar 22 sustin ca a ramas la fel ca pe vremea lui Tariceanu I si II.  Doar 6 la suta spun ca s-a imbunatatit situatia sub Boc.

Publicarea celor doua sondaje a adus citiri mediocre pe cele doua ziare citate mai sus, nu stiu daca media centrala a dat, nu am vazut,  daca cumva a dat rog sa mi  se spuna la comment. Se pare ca pe romanii care citesc ziare nu ii prea intereseaza aceste sondaje. Mie mi se pare foarte bune, de aceea le si dau aici.

 

 

 

 

 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *