Cum suntem noi luati de prosti

M-am certat cu multi amici, inclusiv gazetari, care imi spuneau ca sunt fraier ca ma duc la vot, ca mai cred in ceva. Incercam sa vin cu argumente, cu texte cu democratia, cu participarea, cu schimbatul, nu am avut nici o sansa. Mircea Badea ii bombardeaza zilnic cu argumente ca Romania e o tara neguvernabila, o tara de ticalosi, hoti, smenari, mincinosi, ordinari, briganzi politici, fara societate civila, etc etc.

Tot ce e mai rau. Si cifrele le-au dat dreptate. 70 la suta nu s-au dus la vot. E exact ca si la siteul Clujeanul.ro, abunda de femei goale, de texte despre tot felul de infractori necunoscuti opiniei publice, gen amicii lui Tepes, vad toti ca s-a tabloidizat tare, de fapt asa s-a dorit din start, de la fondarea proiectului Clujeanul.ro,  iar cifrele de audienta arat ca acest tip de presa e gustat, citit. Au audienta cea mai mare, mai mare ca citynews.ro, care e regional, aduna citiri din 6 judete.

Eu ca un fraier ma incapatanez sa cred in democratie, citesc politologie, etc etc si vine doamna Ridzi si in criza asta enorma toaca cu un tupeu iesit din comun 700.000 de euro. Gazeta sporturilor da dovada unui jurnalism de investigatie exceptional si e la un pas sa o dea jos pe ministresa.

Vin doua argumente:

1. ca acesti bani sunt de fapt un decont indirect pentru campania domnisoarei EBA

2. ca e de o incompetenta enorma dna Ridzi.

Eu raman cu placerea articolele cititit in GSP, absolut superbe si care arata ca mai are forta presa scrisa, ca mai exista libertate de expresie. Si asta ma bucura enorm.

Suntem luati de prosti, manipulati, mintiti pentru ca nu avem capacitatea de a reactiona, nu suntem uniti, nu reactionam.

PS: Urez  „La multi ani” Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj (APPC) la aniversarea, in 22 iunie, a 4 ani de la infiintare. E important ca exista.

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “Cum suntem noi luati de prosti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *