De ce a ajuns Ferguson…SIR

Pentru ca e un gentlemen desavarsit…notiune complet absenta in spatiul public romanesc unde ura si invidia stapanesc. Pentru ca desi pierdea cu Bayern a avut puterea sa dea, la final, intr-un gest superb, mana cu un spectator care parasea stadionul dezamagit ca Manchester United a pierdut dupa ce a condus cu 3-0, dupa trei goluri extraordinare! Trebuie sa fii un mare caracter cum e acest scotian sa faci asemenea gesturi, firesti in Occident si complet nefiresti la noi. Asta e diferenta dintre civilitatea Occidentului, din sport, si lumea estica….de accea regina Angliei i-a acordat titlul de SIR. Sir Alex Ferguson merita acest titlu.

De fotbalul de marti si de miercuri nici nu mai scriu. Atata frumusete si valoare, asa goluri cum au fost ale lui Nani dar mai ales al lui Robben sau cele ale lui Messi nu pot fi descrise in cuvinte. Ramane sa ne uitam ca prostii cum joaca extraterestrii din Champions si sa ne gandim daca vreodata vom putea sa ne apropiem de ei.

Eu cred ca niciodata…cu asa conducatori ca la noi, care se injura non stop, fara respect reciproc, si cu jucatori care fenteaza sportul, gen „Printul” nu avem nici o sansa….din pacate.

Macar avem placerea sa vedem la tv fotbal mirific din Champions si sa ne bucuram ca la Cluj am avut partea de Chelsea, Roma si Bordeaux.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *