De ce au britanicii cea mai buna muzica?

Nu incetez ascultand tone de muzica sa ma intreb, de ani si ani, de ce britanicii au cea mai buna muzica? De ce au cele mai bune trupe de heavy metal, de hard rock, de progresiv, de ce in Britania au aparut Black Sabbath, Deep Purple, Yes, Sting, Dio, Ozzy Osbourne,  Dire Straits, Iron Maiden, Whitesnake, Def Leppard, Pink Floyd, Depeche Mode, Saxon, Beatles, Rolling Stones, Robin Williams, U2 si multe multe altele, parca si Coldplay tot british sunt…Mie mi se pare ca englezii au in majoritatea stilurilor cele mai tari trupe….Una peste alta vine o muzica incredibila de pe insula britanica, si asta de peste 40 de ani. O multime de trupe nu le-am amintit…Stiu ca si in alte tari e muzica buna dar metalul de exemplu de aici vine mai ales dar si restul stilurilor…poate cu exceptia rhytm&blues-ului si jazzului.

Nu am explicatii la aceasta intrebare, poate voi stiti mai multe. O fi e de vina spiritul razboinic al britanicilor, viata aspra, spiritul imperial de colonizatori si regi ai marilor? Nu stiu, dar tare as vrea! Ma rezum sa ascult in nestire Dire Straits, uffff, ce trupa Doamne, geniali e putin spus, si sa imi para rau ca Mike Knopfler s-a lasat de muzica cu trupa lui-Telegraph Road, sau Romeo and Juliet sau Love over Gold- ce muzica! Emotie, tehnica instrumentala, o voce cald-invaluitoare, mult, enorm de mult feeling….O dupa masa cu Dire Straits sau cu Floyd salveaza mii de neuroni dusi la job sau in probleme inutile.

Iubesc si folkul, ascult de ani „Diligenta de Bizant” de pe Radio Cluj si muzica electronica. Insa  melodiile trupelor british imi pare net superioare la multe aspecte de exemplu si valului de muzica americana. Nu gust  deloc hip hop-ul, muzica black cu exceptia jazz-ului si blues-ului, urasc Dr Dree sau Snoop Dog, si alti asemenea, sau tonele de muzica de club gen Budha Bar. Nici zona trash-black -doom metal nu o gust, raman tot la hard and heavy, hard, power metal fie ea si de dincolo de Ocean.

Nimic nu se compara ca „Shine on Crazy Diamond” sau „Private Investigation”, asa cum poate cel mai bun album scos vreodata de o trupa in istoria rockului fie el si psihedelic este „The Wall” al celebrilor Pink Floyd. La anul acest album si „Back in Black” de ACDC fac…30 de ani de la lansare, si au inca o prospetime extraordinara!

Voi ce ascultati, sunteti sau nu de acord cu mine ca british-ii au cele mai bune trupe si cea mai buna muzica?

Părerea ta contează:

comments

2 thoughts on “De ce au britanicii cea mai buna muzica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *