De ce pleaca investitori tari din Cluj?

In ultima perioada am asistat la plecarea unor investitii tari din Cluj. Intai as spune ca orasul Cluj si implicit Primaria si Consiliul Judetean, care manageriaza acest oras, au pierdut multa, foarte imagine, indiferent de propaganda care ne asalteaza pe posturi locale si care nu poate pacali nici un om cu bun simt (ma refer aici la emisiunile fara partener de discutii ale primarului si presedintelui Consiliului Judetean, de un provincialism prafuit dar care si-ar putea arata roadele in campania electorala din primavara lui 2012, ca asta se vrea).

Sa enumaram cine a plecat, din diverse motive, nici nu mai conteaza care. Conteaza ca au inchis, au facut „exit” cum se zice in „lumea afacerilor” si ca oameni au ajuns la somaj. Cu exceptia Nokia care a despagubit bine pe cei care au lucrat la Centrul de Cercetare.

Deci au inchis Ursus, Nokia, ING, s-a pierdut IBM-ul, pleaca, incredibil, Wizz Air. Sunt niste nume aceste firme nu e Nicu si Rodica SRL.

Am ascultat ca telespectator explicatiile elitei Primariei si CJ. Sunt zero. Praf in ochi. „Clujul ramane in continuare atractiv pentru investitori” zice laitmotivul aparitiilor la tv locale, praf in ochi pentru cei care sunt naivi si cred propaganda.

Nu e incredibil ca pleaca Wizz Air??. Cu toate intarzierile acestei companii, ea are flota noua si opereaza zboruri in toata Europa. Cum sa te scapi de ea??? Eu am surse acolo la Aeroport, am fost colegi de liceu piloti si in establishmentul Aeroportului Ca asa e viata, am acolo amici de 30 de ani. Daca Consiliul Judetean nu punea taxa suplimentara 2 euro pe calator Wizz Air nu anunta plecarea. Ei pierd 50.000 de euro pe saptamana, ca sunt low costsi politica lor e sa opereze pe aeroporturi ieftine nu care scumpesc. Asa e politica lor.

E mult sa pui taxa, tu trebuie sa NU pui taxa, sa creezi facilitati. Companiile anuntate recent cu pompa ca fac nu stiu ce zboruri sunt no name, NU se compara cu Wizz Air.

Ca si clujean NU mi se pare ok sa merg la TG Mures, cand am fost obisnuit aici cu Wizz-ul. Am vazut explicatiile lui Tise dar nu pe cele ale directorului aeroportului, mult mai credibile si profesionale/iste. Nu mai vorbesc de Nokia, ING, Ursus, mari investitii pierdute care aduc un  prejudiciu de imagine,mai ales, enorm Clujului.

Adevarul e dureros: nu vin investitori aici, nu sunt atrasi de administratie investitori aici, vezi si taierea bugetului de marketing al conducerii Tetarom .

Pacat ca multi inghit propaganda aruncata pe ei. Si asa, incet incet, vom pierde marile investitii aduse in 2004-2008 in perioada Boc-Nicoara .

Si nu va fi bine. Dar clujenii nu reactioneaza….

Ne meritam soarta!

Părerea ta contează:

comments

3 thoughts on “De ce pleaca investitori tari din Cluj?

  1. Mi se pare interesant ca atat Wizz Air cat si IBM au ales Targu Mures.
    Ce nu am inteles eu prea bine este relatia dintre aeroportul din Cluj si cel din Tg-Mures, stiam ca Tise a facut un contract de colaborare cu Lokodi Emoke si ca aeroportul muresean va trece in subordinea CJ Cluj.

  2. Clujul nu se stie administra!
    Rusine pt Cluj ca au lasat sa plece Wizzair!
    Calatoresc des spre Germania,acuma trebuie sa merg 100 km la Tirgu Mures.
    Stau intr-un oras mare dar cei ce hotarasc ce si cum pt Cluj ,au IQ mic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *