De data asta sunt de acord cu GAS!!

Strada mea preferata e in pericol. Sustin GAS!

Grupul pentru Acțiune Socială (GAS) protestează împotriva preconizatei tăieri a copacilor maturi de pe strada Kogălniceanu din centrul Clujului. Deși restricționarea accesului auto și pietonalizarea zonei din apropierea Universității Babeș-Bolyai sunt necesare, parkingul subteran (Jesus !!! n.m.) anunțat de primărie în perimetrul străzii Kogălniceanu va conduce la tăierea unor copaci existenți pe stradă (Jesus !! n.m.) Strada Kogălniceanu este ultima stradă cu arbori maturi din centrul istoric. Valoarea actuală a străzii se datorează într-o măsură majoră și prezenței mai multor specii de copaci. Arborii maturi sunt considerați în țările civilizate nu doar factori importanți ai ecosistemului, ci sunt și elemente de patrimoniu cultural, asemenea clădirilor istorice.

 În consecință, solicităm publicarea proiectului de reabilitare a zonei pentru a fi supus DEZBATERII publice. De asemenea, invităm primăria să găsească alte spații de găzduire a parcării subterane pentru a nu sărăci funcțional și estetic probabil cea mai frumoasă stradă din centrul orașului.”

Grupul pentru Acţiune Socială (GAS) este un spaţiu de întâlnire pentru diversele opţiuni ideologice și civice de factură egalitară. Scopul platformei GAS, formată din universitari, artiști și activiști, este de a contribui la definirea problemelor, de a lansa dezbateri publice şi de a genera soluţii pentru o societate mai democratică şi mai echitabilă.”
 
 

 

 
 
 
 
Rating: +1 (from 1 vote)
 

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *