De la Serban Huidu la… Adrian Sobaru

Vai mama, Serban, dragul de el, s-a lovit la cap…vai e doliu national…nuuuu….a scapat, el, saracul, „carcotasul”….l-a salvat casca, vaaaaii ce senzational, ce stire, ce breaking news, dai si dai pe toate posturile. OKKKK. Cumpar presa, ca is virusat de ea si nu pot fara ea. Iau si tabloidele. Vai ce isterie nationala. Ia cititi aceste titluri:

Click, 31 decembrie 2010: Serban Huidu. Casca i-a salvat viata!

Can Can, 31 decembrie 2010, Gainusa: Serban, termina cu prostiile!

Can Can, 5 ianuarie 2011: Se chinuie sa vorbeasca!

OKKK. Sigur ca nu e bine ce s-a intamplat, ca mie imi este simpatic Huidu, ca e rocker, l-am vazut la ACDC la concert si ca e asa, un tip simpatic. Basca ca a evitat, zic tot ziarele si teveurile „de nisa”,  un grup de copii iesit in cale inportun. Dar cum stim noi sa isterizam populatia! Dragi producatori de stiri de la „tv de nisa”, aveti creierul spalat?? Doar asa se mai poate stoarce rating, de dimineatza pana seara cazul Huidu  de Sarbatori? Doar asta??

Din pacate editorialistul trustului Adevarul Holding, eternul George Stanca, are dreptate. In prag  de sarbatori gestul lui Adrian Sobaru, electricianul TVR care s-a aruncat de pe balconul Parlamentului, in direct, in timpul discursului premierului Boc acuzand degradarea fara precedent a situatiei sale materiale (adica a lui A. Sobaru nu a premierului, sa citit corect va rog) nu a impresionat pe  mai nimeni.  Lumea s-a uitat la drama lui Huidi cu puncte bunicele de rating. O cantitate mare de romani considera gestul lui Sobaru complet inutil. „Nu asa iti ajuti copilul autist. Daca murea ce facea sotia lui? Ramanea cu 2 copii pe cap”. Nu contest gravitatea argumentelor. Am meditat la ele. Dar gestul lui Sobaru, identic cu pata de ulei intr-un pahar cu apa, adica ramane la suprafata, mi-a adus aminte de gestul exceptional al lui Liviu Babes in comunism, care si-a dat foc pe partia de la Predeal, asemenea lui Jan Palach, in Piata Venceslas, in semn de protest fata de dictatura comunista . Sau de gesturile lui Doina Cornea nesustinute de intelectualii care „rezistau prin cultura”.

Nu avem notiunea eroismului si nici demnitatea lui. Gesturile ca a lui Sobaru vor ramane, orice ar fi, pentru ca  e absolut incredibil ce s-a intamplat, sa se arunce un cetatean de la balcon in timpul discursului unui premier x, y z. Boc al nostru, clujeanul din Margau-Rachitele va avea cosmaruri cu acest gest pentru ca va ramana in mandatul lui.

Iata si reactia premierului la putin timp dupa incident. Citez din Zarul de Cluj, pag 12,  nr.14 / 2010, ultimul din anul trecut:

„…solutia la problemele pe care le avem nu este aceasta pe care am vazut-o in Parlament. Eu stiu si inteleg faptul ca multi romani o duc greu in aceste vremuri de criza. Si acest lucru nu reprezinta vina exclusiv a cuiva. Sunt vremuri  pe care trebuie sa le trecem prn solidaritate, luciditate, rationalitate si cu echilibru..si fac apel inca o data la luciditate si rationalitate. Cred ca aceasta este abordarea pe care trebuie sa o avem pentru a trece peste aceste vremuri. In vremuri grele trebuie sa avem taria sa luam cele mai bune si corecte sau cele mai bune si rationale decizii”.

Va las pe dvs care sunteti, evident, vorba Catavencilor, m-ai destepti ca noi/ ca mine sa comentati eventual reactia premierului. Mie nu mi-a placut deloc. Zarul de Cluj il critica dur pe premier si ia apararea lui Sobaru. Cred personal ca a fost un gest disperat, neinstrumentat politic si, poate, un gest un pic calculat dar sincer. Si mai ales trist. Bine ca nu s-a finalizat tragic.

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *