De la Sorbona la Turnu Magurele

„Vai, doamnna Udrea, stiti, ma scuzati, dar eu dorm cu fotografia dumnevoastra sub perna”! -primarul PDL din Turnul Magurele

„Trebuie sa fac eforturi supraomenesti sa nu cad sub fascinatia dvs…sunteii frumoasa, inteligenta, puternica…o buna colega…”- Theodor Baconschi, fin intelectual, absolvent de studii teologice si semnatar de articole religioase ani si ani in Dilema, autor al unui doctorat de clasa la Sorbona.

Si blonda sta, se hlizeste, nu replica, nu corecteaza… accepta aceste lingusiri cu un ras cvasi fortat. Nu am crezut ca intalnirile pedeliste se pot  transforma dupa 6 ani de putere in aceste adunari de pupat dosu ministresei…. Incredibil cum poate sa fie de penibil ministrul Baconschi-jacuzzi, altfel om dragutz, care stie sa flateze pana la primarul rural, atat la port cat si la maniere… din Turnu Magurele. Lingusita, laudata in exces, ajunsa pe cai mari, domnita Udrea chiar crede ca e valoare, ca are expertiza, ca ea poate sa conduca bine doua ministere, si alea importante. Nici o apasare, nici o jena, nici un muschi nu i s-a clintit pe fata cand a primit aceste laude scarboase.  Nicioata nu a zis…in adunarile pedeliste mai oamenilor  exagerati…opriti-va! Televiziunile de stiri, alea dusmanoase, identificate deja obsesiv la PDL, Realitatea TV si Antena 3, au dat zeci de reluari…nu contest, in exces, a acestor laude incredibil de penibile adresate ministrului Elena Udrea. Un excelent exemplu pentru o posibila antologie a linguselii la romani.

Si ultima, cea mai penibila, acum ceva luni, atunci cand Turcan, Baconschi si altzii au ridicat-o pe inalte culmi de succes pe Udrea. Iata ce zice dna Anastase Roberta: „am venit sa luam lumina de la Udrea”!

Va vine sa credeti ce face PDL in intalnirile de partid?

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *