De la Tudy la PSD Cluj şi Horia Nasra

 

LATER EDIT 1: AICI am scris, înainte de mulţi, de eşecul lui Lăpuşan şi al PSD Cluj la municipiu. Între timp văd că Dragnea a luat măsuri.

LATER EDIT 2: după ‪#‎Colectiv‬ lumea a vrut cu totul altceva dar am ajuns ca Dragnea să ameninţe săptămânal tehnocraţii, tocmai el, culmea. El e ultimul în măsură să o facă, în mod normal, dar uite că e primul, probabil în virtutea faptului că e şeful celui mai mare partid din ţară.

————————————————————–

Avem un talent în politichia mioritică să scoatem la suprafaţă personaje gen Tudor-Tim Ionescu alias Tudy a lu Zăvoranca că nici nu mă mir de ce lumea fuge de politică ca dracu de tămâie.

Tudy

„Tudy” Ionescu

Problema e însă serioasă: partidele par să nu mai aibă, şi cred eu că nu mai au efectiv „cadre” cu care să umple funcţiile importante. Şi asta şi pentru că această contraselecţie pe care o practică, mai ales după tragedia din #Colectiv, din care nu au învăţat absolut dar absolut nimic, duce la o neimplicare politică a multor oameni de valoare.

De ce să te bagi în politică, chiar dacă acolo mai sunt resurse, şi există un control al lor, când vezi că alde personaje gen Tudy ajung să fie nominalizate, şi chiar ajung viceprimari la ditamai capitala.

Cu atât mai nasol că sunt ulterior schimbate sau demisionează, pe mici victorii ale presei, dar nu pe decizii gândite adânc ale partidelor, aici în speţă ALDE, partid ce a scos la locale scor de intrat la toamnă în Parlament.

Sau, la Cluj, un Lăpuşan se menţine în conducerea PSD pe judeţ (700.000 de locuitori) şi în Consiliul Judeţean iar un tip şcolit, absolvent de drept, cu studii în comunicare, ca Mihnea Stoica, foarte apropiat de deputatul Aurelia Cristea, nu e promovat sau e în conflict cu şefimea la judeţ. Dacă eram Dragnea pe acesta îl numeam preşedinte interimat la judeţ şi municipiu. Nu e rău nici Horia Nasra, merita clar, eu chiar mă bucur pentru el, dar Mihnea Stoica are ceva care mie îmi impune, pare bun în postura de reprezentant al unui partid, ar fi bun pentru reclădire. Spun asta pentru că am ajuns să cunosc pe mulţi din PSD Cluj şi văd clar aripile formate.

naasra

Horia Nasra

Tragedia de la Club #Colectiv nu doar că nu a sensibilizat partidele, din contră, îmi pare că ele au întors spatele mai abitir tragediei şi, deci, societăţii.

Mihnea Stoica

Mihnea Stoica

Democraţia fără sistem de partide nu se poate, aici se închide cercul. Unul viciat şi, poate, chiar vicios.

 Componența noului Birou Politic Judeţean al PSD Cluj:

Președinte interimar:
Horia Nasra

Membri BPJ interimar:
Remus Lăpușan
Costan Morar
Ioan Neselean
Cristian Matei
Vasile Sălătioan
Alin Popoviciu
Vladimir Mătușan
Laura Elena Pop Chiorean
Vasile Ilea
Simina Sipoș
Adrian Daniel Morariu
Dorel Pojar
Raluca Zglobiu
Paul Ise
Cătălin Lupea
Corina Croitoru
Gabriela Ciot
Radu Cojocaru
Mihai Pop
Ionel Mang
David Gabriel
Ciprian Horț
Andrei Zorilescu
Mihai Mocanu

Părerea ta contează:

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *